avgust 2, 2019

Pri dojenju ključni podpora in dobra informiranost staršev

Smo v svetovnem tednu dojenja, ki se mu pridružujemo tudi v Sloveniji. V številnih mestih po državi pripravljajo različne delavnice, srečanja in posvete. Na njih bodo strokovnjaki spregovorili o prednostih in pomenu dojenja, dotaknili se bodo tudi izzivov in težav, ki ga spremljajo.

Vodilo letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Opolnomočimo starše, omogočimo dojenje«. (Foto: NIJZ)

Največ šteje izmenjava izkušenj med mamicami
Vodilo letošnjega tedna dojenja je, kot so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, »Opolnomočimo starše, omogočimo dojenje«. Z njim želijo opozoriti, kako pomembno je dobro informiranje bodočih staršev in staršev dojenčkov o laktaciji in dojenju, obenem pa pri tem zagotoviti kar najboljšo podporo in pomoč. Vse to bo tema delavnic, srečanj in posvetov, ki se bodo zvrstili v svetovnem tednu dojenja, ki poteka med 1. in 7. avgustom. Zanimivo dogajanje bo danes tudi v Celju. Kaj pripravljajo, razlaga predsednica Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije in mednarodno pooblaščena svetovalka za laktacijo Cvetka Skale:

Dogajanje na Mestni plaži v Celju se bo začelo ob 18. uri. Še več o pomenu dojenja in o tem, kako je pri nas poskrbljeno za doječe mamice, izveste v spodnjem posnetku. S Cvetko Skale se je pogovarjala Nina Slak. (NS)