Pri dojenju ključni podpora in dobra informiranost staršev

02.08.2019

Vodilo letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Opolnomočimo starše, omogočimo dojenje«. (Foto: NIJZ)

Smo v svetovnem tednu dojenja, ki se mu pridružujemo tudi v Sloveniji. V številnih mestih po državi pripravljajo različne delavnice, srečanja in posvete. Na njih bodo strokovnjaki spregovorili o prednostih in pomenu dojenja, dotaknili se bodo tudi izzivov in težav, ki ga spremljajo.

Največ šteje izmenjava izkušenj med mamicami
Vodilo letošnjega tedna dojenja je, kot so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, »Opolnomočimo starše, omogočimo dojenje«. Z njim želijo opozoriti, kako pomembno je dobro informiranje bodočih staršev in staršev dojenčkov o laktaciji in dojenju, obenem pa pri tem zagotoviti kar najboljšo podporo in pomoč. Vse to bo tema delavnic, srečanj in posvetov, ki se bodo zvrstili v svetovnem tednu dojenja, ki poteka med 1. in 7. avgustom. Zanimivo dogajanje bo danes tudi v Celju. Kaj pripravljajo, razlaga predsednica Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije in mednarodno pooblaščena svetovalka za laktacijo Cvetka Skale:

Dogajanje na Mestni plaži v Celju se bo začelo ob 18. uri. Še več o pomenu dojenja in o tem, kako je pri nas poskrbljeno za doječe mamice, izveste v spodnjem posnetku. S Cvetko Skale se je pogovarjala Nina Slak. (NS)
Štajerski val v sliki