Prihodnji konec tedna znova Na Kolo

21.05.2015

Na kolo 2015 so na današnjem srečanju z novinarji predstavili vodja organizacijskega odbora Snežana Delakorda, managerka City Centra Celje Darja Lesjak in podpredsednik Športno rekreativnega društva Celje Miran Gaberšek.

Zadnjo nedeljo v mesecu maju bodo na svoj račun znova prišli ljubitelji kolesarjenja. Obeta se namreč jubilejna, 10. športno rekreativna prireditev Na kolo 2015.

Kolesarji na pot iz šestih občinskih središč
Na največji slovenski družinsko rekreativni kolesarski prireditvi so tudi letos za kolesarje pripravili različne trase. Na pot se bodo podali iz šestih občinskih središč, iz Celja, Slovenskih Konjic, Šentjurja, Štor, Vojnika in Žalca. Trase so različno dolge, najkrajša je žalska, ki meri 20 kilometrov. Za tiste bolj pripravljene kolesarje pa je na voljo trasa s štartom v Slovenskih Konjicah, kjer bodo morali prekolesariti kar 36 kilometrov. Že tretje leto zapored so poskrbeli tudi za najmlajše kolesarje. Zanje so pripravili otroško traso „junior“, kjer bodo otroci pedala vrteli 15 kilometrov. Kolesarji bodo svojo pot sklenili pred celjskim nakupovalnim središčem City Center Celje

Že 10 let na kolesu
Prireditev Na kolo letos praznuje 10. rojstni dan. „Pred desetletjem smo obudili nekoč zelo priljubljeno rekreativno gibanje Vsi na kolo za zdravo telo. Vsa leta smo ohranjali izvirno poslanstvo te rekreativne akcije, ki temelji na množičnosti, družinski rekreaciji in preživljanju prostega časa v naravi“, je ob današnji predstavitvi letošnjega dogodka povedala vodja organizacijskega odbora Snežana Delakorda. Ob tem dodaja, da je prireditev vsako leto dobro obiskana, lani se je je udeležilo okoli 500 kolesarjev, podobnega obiska se nadejajo tudi tokrat. Zadnji dve leti jim je pri organizaciji dogodka zagodlo vreme, upajo, da jim bo letos bolj naklonjeno. V primeru dežja bodo prireditev z 31. maja prestavili na 7. ali 14. junij. (NS)
Štajerski val v sliki