junij 13, 2016

Prijadrali dobrodelni denar

Tudi letošnja humanitarna regata Lions kluba Konjice je uspela. Navtični rally je v južni Dalmaciji združil 110 udeležencev iz osmih Lions in Leo klubov Slovenije. S svojo udeležbo in s pomočjo sponzorjev so zbrali 10 tisoč evrov.

Zmagovalke regate Lions rally 2016 - LK Maribor Zarja

Komu zbran denar?
V jadralnem akvatoriju med Splitom, Hvarom in Bračem je Lions klub Konjice s 6 tekmovalnimi posadkami najbolj zastopan Lions klub. Regati so se pridružili še člani iz lions klubov Maribor - Piramida in Zarja, Slovenske Bistrice, Novega mesta, Vrhnika-Notranjska, Celje Keleia ter LEO Slovenske Konjice. Skupaj z Zvezo Lions klubov Slovenije - Distriktom 129 Slovenija bodo nekaj denarja iz projekta namenili za pilotni projekt »Celostna zgodnja obravnava za slepe in slabovidne otroke od rojstva do 6. leta starosti v Sloveniji«. Lions klub Konjice bo znova podprl navtično naravnan projekt »Mirno Morje 2016.« Nanj bo poslal posadko otrok iz osnovnih šol s spremljevalci s Konjiškega. Tako jim bo omogočil enotedenske aktivne počitnice na Jadranu.

Slavila je Zarja
Zmagovalka letošnjega Lions rally-ja je bila že drugič zapored ženska ekipa Lions kluba Maribor Zarja pod vodstvom krmarja Uroša Kraševca. Vodja projekta in direktor regate Stanko Kolar je ob tem povedal: »V imenu organizacijskega odbora 10. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice se vsem udeležencem zahvaljujem za nesebičen prispevek in nepozabno ter humanitarno uspešno štiridnevno druženje v južni Dalmaciji. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti." (BF)

Galerija slik