marec 28, 2018

Kdo je najboljši mladi voznik?

AMZS skupaj s partnerji išče najboljšega mladega voznika oz. voznico. Sodelujejo lahko mladi do 24. leta. Do konca aprila je treba rešiti spletni test, najboljši sto bodo zatem povabili na praktični preizkus v Center varne vožnje na Vranskem. Finalisti bodo postali mladi ambasadorji varne vožnje.

V lanski akciji je zmagal David Sever in ob ostalih finalistih postal mladi ambasador varne vožnje. Za eno leto je dobil tudi v uporabo avto. (Foto: AMZS)

Lani pogrešali predvsem več deklet
Projekt je bil že lani, najbolje pa se je izkazal David Sever. Inštruktor varne vožnje pri AMZS Manuel Pungertnik ob tem poudarja, da ne iščejo le znanja iz cestnoprometnih predpisov, pač pa avtomobilizma nasploh, torej tudi na primer poznavanje prve pomoči, ukrepanja ob nesrečah in zavarovanja. Lani je v projektu sodelovalo 1.500 mladih, upajo, da se bo letos predvsem opogumilo več deklet kot lani. In kako sodelovati? Najprej rešite test, ki ga najdete TUKAJ, zatem pa bodo najboljših sto povabili še na praktični preizkus, ki bo sredi maja. Zaključno tekmovanje bo 24. maja, poleg novega osvojenega znanja pa vam lahko projekt prinese tudi lepe nagrade. O podrobnostih akcije Manuel Pungertnik v spodnjem posnetku, z njim se je pogovarjala Katja Žolgar. (AD)

Datoteke

Manuel Pungertnik o projektu Najboljši za volanom