april 21, 2021

Minister Cigler Kralj o načrtih v Rogatcu, delu in družinah

Z ministrom smo se pogovarjali o oskrbi starejših, o možnostih za pomoč mladim pri vstopu na trg dela ter o vplivu epidemije na družine - marsikje ta čas povzroča stiske, a iz njega se lahko naučimo tudi kaj lepega, meni minister, tudi oče štirih otrok.

Minister je za naš radio spregovoril o odgovornosti do starejših, mladih in o spremembah, ki jih trenutni čas pušča v družinah. (Foto: Štajerski val)

Rogatec je te dni obsikal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, srečal se je z županom in direktorico šmarskega doma upokojencev. Skupaj so podprli gradnjo doma starejših v Rogatcu, ki bo dislocirana enota šmarskega doma. Cigler Kralj je ob tem poudaril pomen manjših enot domov za starejše, ki so lažje obvladljive tudi v času epidemije, ter so navadno v okolju, ki je bližje njihovim stanovalcem. Verjame, da mora biti dolgotrajna oskrba blizu in dostopna vsem.

Minister se je ob gostovanju v naših krajih ustavil tudi v studiu Štajerskega vala. Pred mikrofon ga je povabila Tina Murko Gajšek ter ga povprašala o načrtih v Rogatcu in pomenu skrbi za starejše, pa tudi o vplivu trenutne situacije na mlade, ki iščejo delo, ter na družinsko življenje. Kot pravi minister, tudi sam v družini opaža spremembe v času, ko smo več doma. A pravi, da so lahko tudi spremembe na bolje. Prisluhnite mu v spodnjem pogovoru. (TMG)