avgust 21, 2022

Z IJPP vozovnico študenti in dijaki tudi po Celju

Od danes si lahko dijaki in študenti zagotovijo vozovnico za integriran javni potniški promet (IJPP) v novem šolskem letu. Ponovno so na voljo mesečne in letne vozovnice.

Vozovnice IJPP. (Foto: Štajerski val)

Cene tudi letos ostajajo enake - 25 evrov za mesečno in 200 evrov za letno vozovnco Slovenija, ki dijakom in študentom omogoča potovanje po vseh linijah javnega potniškega prometa. Prav zato tudi ni več potrebno vpisovanje vstopne in izstopne postaje. Kot so zapisali pri ponudniku prevozov Nomago, morajo dijaki "pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice." V naslednjih mesecih bodo lahko mesečno vozovnico podaljšali preko njihove mobilne aplikacije, ki je že dostopna v Googlovi in Applovi spletni trgovini. Na Nomagu ob tem dodajajo, da bo spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke preko spletne strani mogoča v drugi polovici septembra.

Je pa v sistemu vozovnic letos tudi novost. Dijaki bodo namreč lahko svojo integrirano vozovnico uporabili tudi v mestnem prometu v Celju (CeleBus) in Krškem, kjer ga upravlja podjetje Nomago. V sistemu IJPP so tudi mestni potniški prometi v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru in na Jesenicah.

Dijaki in študenti pa lahko še vedno izberejo tudi vozovnico za deset voženj mesečno, za katere pa je označba relacije vožnje obvezna, torej je ni možno uporabljati po vseh javnih linijah po državi. Deset voženj jih bo mesečno stalo 20 evrov, v primeru nakupa letne vozovnice pa 160 evrov. (ViP)