november 20, 2020

Ob dnevu knjižnic nagrada tudi v Šmarje

Dan splošnih knjižnic je, ki je del Tedna splošnih knjižnic. Ob tem je Združenje slovenskih splošnih knjižnic podelilo tudi nagrade, eno od njih Knjižnici Šmarje pri Jelšah. O tem in o pomenu knjižnic smo se pogovarjali s predsednico združenja Vesno Horžen.

Knjižnica Šmarje si je nagrado prislužila za ohranjanje stika z uporabniki v času prve epidemije. (Foto: Štajerski val)

V ponedeljek se je začel Teden splošnih knjižnic, današnji 20. november pa je njihov dan. Združenje slovenskih splošnih knjižnic letos v ospredje postavlja povezovanje knjižnic – med sabo, z lokalnimi skupnostmi in z uporabniki. To je poslanstvo knjižnic, pravi predsednica združenja Vesna Horžen. Zakaj pa je povezovanje z uporabniki pomembno zlasti v teh časih?

Ob današnjem dnevu splošnih knjižnic pa so tudi podelili tri nagrade. Za delo z uporabniki sta jo prejeli knjižnici iz Medvod in Šmarja pri Jelšah. Šmarska knjižnica si je nagrado prislužila s tem, ko je med spomladansko epidemijo ohranila stik z uporabniki:

Nagrado za strokovno delo pa so za skupno potujočo knjižnico prejele knjižnice iz Posavja, med njimi je tudi Knjižnica Laško. Še podrobneje pa Vesni Horžen prisluhnite v spodnjem pogovoru.

Poklicali smo tudi direktorja Knjižnice Šmarje pri Jelšah Marka Samca. Tako nam je povedal:

(TMG)