julij 4, 2021

Poštar Pavli z vašo pomočjo spet polni šolske torbe

Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine tudi letos pomagata polniti šolske torbe otrokom iz socialno šibkejših družin. Kako se lahko dobrodelni akciji pridružite tudi vi?

Med drugim lahko pomagate tako, da pošljete SMS. (Foto: Pošta Slovenije)

Počitnice so se res šele dobro začele, ampak marsikaterega starša, ki je v finančni stiski, že zdaj močno skrbi, kako bo otroku omogočil nakup vseh potrebnih šolskih potrebščin za prihodnje šolsko leto. Že deveto leto sta na pomoč priskočila Zveza prijateljev mladine in Pošta Slovenije. Izvajata akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe, v kateri zbirajo denar za nakup delovnih zvezkov oziroma šolskih potrebščin ter materialne prispevke za otroke iz socialno ogroženih družin.

V lanskem letu so v akciji s pomočjo donatorjev zbrali več kot 32.500 kosov šolskih potrebščin in 11.000 evrov finančne pomoči. „Na akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe je vedno večji odziv, kar nas zelo veseli, a žal se povečuje tudi število otrok prejemnikov,“ je ob začetku dobrodelne akcije dejala Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Breda Krašna.

Utrinki z lanskoletne akcije. (Foto: Pošta Slovenije)

Akcijo lahko podprete tudi vi in tako šolarjem omogočite lepše novo šolsko leto. Do 9. oktobra lahko finančno podporo izkažete na:

TRR SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen: ‘Poštar Pavli polni šolske torbe’

Lahko pa pomagate tako, da pošljete SMS na telefonsko številko 1919: s ključno besedo SOLA, s katerim prispevate 1 evro ali besedo SOLA5, s čimer boste prispevali 5 evrov.

Odločite pa se lahko tudi za nakup šolskih potrebščin v poslovalnicah Pošte Slovenije, kjer jih hkrati oddate. Zbiranje šolskih potrebščin bo do 6. avgusta, tako da jih bo lahko Zveza prijateljev mladine Slovenije razdelila otrokom do začetka novega šolskega leta. (LB)