februar 10, 2021

ŠC ROGAŠKA SLATINA, Šola za znanje, smeh in sanje

Pred vrati so informativni dnevi. Letos bodo potekali virtualno. Tako bodo vrata svojih prostorov odprli tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina. Spoznajmo njihove programe in bodočim dijakom pomagajmo pri odločitvi, kje nadaljevati svoje šolanje. 

Vabljeni na virtualne informativne dneve na Šolski center Rogaška Slatina (foto: splet)

ŠC Rogaška Slatina se je izoblikoval na osnovi tradicije poučevanja za steklarske poklice. Nekdanja Steklarska šola Rogaška Slatina je svoje prve dijake sprejela 1. septembra 1947. Danes v Rogaški Slatini poleg steklarskih poklicev izobražujejo tudi gimnazijce in bodoče optike. Program TEHNIK OPTIK v spodnejm posnetku predstavalja učiteljica praktičnega pouka Branka Kovačič. V skrivnosti poklica STEKLARSKI TEHNIK pa vas popelje Zinka Kamenšek Kobula, učiteljica praktičnega pouka. 

Za poklic optika se je na ŠC Rogaška Slatina izobraževala tudi priljubljena pevka z obale Anika Horvat, ki jo je na predavanja v Rogaško Slatino vozil oče. Na izobraževanje ima lepe spomine.

Zadnjih 20 let se ŠC Rogaška Slatina ponaša tudi s kakovostnim GIMNAZIJSKIM PROGRAMOM, ki mladim iz Obsotelja in Kozjanskega omogoča, da gimnazijo obiskujejo bliže domu. Predstavlja ga profesorica Bernarda Leva.

Pa ti, te mika nadaljevanje izobraževanja v Rogaški Slatini? Pri odločitvi za srednjo šolo ti morda pomaga VIRTUALNI SPREHOD po hodnikih in učilnicah ŠC Rogaška Slatina. Klikni TUKAJ in raziskuj.