oktober 7, 2020

Teden restavracij – v katere gostilne na razvajanje brbončic?

V petek se začenja tradicionalni Teden restavracij, ko si boste lahko kosilo ali večerjo pri številnih gostincih privoščili po enotni ceni 19 evrov, v izbranih gostiščih pa po 25 evrov. Rezervacije že zbirajo.

 

Tole je eden od krožnikov, ki jih bodo postregli v Tednu restavracij. (Foto: Aluna Weddings/FB Teden restavracij)

»Akcija Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. V njo so vključene najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh dejanjih – hodih,« o akciji pravijo organizatorji.

V Tednu restavracij sodelujejo najboljše gostilne iz vse države, ki jih k sodelovanju povabi selektor, kulinarični kritik Uroš Mencinger. Kar nekaj jih je tudi iz Savinjske regije. Iz Obsotelja in Kozjanskega se Tednu restavracij pridružujejo Restavracija Amon iz Olimja, Gostišče Jurg iz Rogaške Slatine in Gostilna Šempeter iz Bistrice ob Sotli. V Celju na Teden restavracij vabijo Gostilna pri Kmetec, Gostilna Francl in Gostilna Oštirka, odlično in po dostopni ceni pa boste lahko jedli tudi v Pavusu na gradu Laško, restavraciji Hotela A v Žalcu, Galeriji Okusov iz Novega Celja, Gostilni Triglav z Dobrne in Vili Herberstein v Velenju. Na Konjiško na Teden restavracij, ki bo do 18. oktobra, vabi Gostilna Grič.

Vsaka restavracija je pripravila svoj poseben meni z vsaj tremi hodi. Menije vseh sodelujočih gostiln najdete TUKAJ. So pa pred obiskom potrebne rezervacije. (AD)