februar 1, 2021

Za bodoče steklarje tudi štipendije Steklarne Rogaška

Šolski center Rogaška Slatina je edina šola v državi, ki izobražuje steklarje. Bodoče dijake vabi k vpisu v srednješolski program steklarski tehnik, razpisali pa so tudi vajeniški program – steklar. Šola tesno sodeluje s Steklarno Rogaška, ki poleg pridobivanja praktičnega znanja zagotavlja tudi štipendije in vajeniške nagrade.

Steklarna Rogaška svojim štipendistom po koncu izobraževanja nudi tudi zaposlitev. (Foto: Steklarna Rogaška)

Od 200 do 270 evrov štipendije
Na Šolskem centru Rogaška se za poklic steklarskega tehnika izobražuje 45 dijakov. Steklarna Rogaška jim v času šolanja omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj in znanj v okviru obvezne in počitniške prakse, prav tako zagotavlja zaposlitev po zaključenem šolanju. Za novo šolsko leto pa je razpisala tudi 5 kadrovskih štipendij. Višina štipendije v prvem letniku znaša 200 EUR, v drugem do 230 EUR, v tretjem do 250 EUR in v četrtem do 270 EUR.

Vajeniška nagrada in kadrovska štipendija
K vpisu v vajeniški program steklar vabijo mlade, ki bi se želeli usposobiti za poklice steklopihalec, steklobrusilec ali upravljavec steklarskih strojev. Vajenec v času vajeništva 5 mesecev v posameznem šolskem letu preživi na usposabljanju pri delodajalcu, v tem času je upravičen do prejemanja vajeniške nagrade, ki v prvem letniku znaša 250 EUR, drugem 300 EUR in tretjem 400 EUR. Steklarna Rogaška v šolskem letu 2021/2022 razpisuje 10 vajeniških mest ter bodočim vajencem poleg vajeniške nagrade mesečno nudi tudi kadrovsko štipendijo, ki v prvem letniku znaša 200 EUR, v drugem letniku do 250 EUR in v tretjem letniku do 270 EUR. V Steklarni Rogaška vajencem po zaključenem izobraževanju nudijo tudi zaposlitev.

Prijavnico najdete TUKAJ, za več informacij pa pokličite na številko (03) 818 01 36.

Še podrobneje lahko tako srednješolski kot vajeniški program spoznate na spletni strani Šolskega centra Rogaška, kjer se lahko TUKAJ med drugim virtualno sprehodite po šoli, ki iozvaja tudi programa gimnazija in tehnik optik. Za 12. in 13. februar pa pripravljajo tudi informativna dneva, ki bosta tokrat zaradi epidemije v spletni obliki. Več informacij o informativnih dnevih najdete TUKAJ.