december 23, 2017

Ideje za najlepše božično drevesce

Božično-novoletni prazniki so za marsikoga najlepši čas leta. Čas, ko se malce ustavimo in umirimo. Vsa družina se zbere ob bogato obloženi mizi v lepo okrašenem stanovanju. Kakšni so letošnji trendi okrasitve, smo se spraševali v tokratni oddaji Za dom in vrt.

Pri okrasitvi drevesca bodite izvirni, uporabite pa okraske in barve, ki so vam všeč in se skladajo s siceršnjimi barvami v vašem stanovanju.

Božični večer za krasitev dreveščka
Novoletno drevesce po tradiciji postavljamo in krasimo na predbožični večer, 24. decembra. Še ne veste, kako ga letos okrasiti? "Najprej drevo okrasimo z lučkami, k deblu dodamo tkanino, da tako dosežemo poln izgled dreveščka. Pri dnu dreveščka obesimo najprej večje okraske in proti vrhu manjše. Barve naj bodo usklajene," pravi gost današnje oddaje Za dom in vrt Simon Ogrizek, vodja vrtnarstva na PUP Velenje. V pogovoru s Katjo Žolgar je dal tudi nekaj nasvetov za okrasitev praznične mize. Med drugim priporoča uporabo borovih iglic ter klasični, beli prt. Še več namigov in idej pa v posnetku oddaje.