april 20, 2018

Prostovoljci so steber vsake lokalne skupnosti

V celjskem mladinskem centru so petkovo dopoldne posvetili prostovoljstvu. Na Festivalu prostovoljstva so se predstavljala različna društva, ki delujejo na tem področju, nagradili pa so tudi najbolj prizadevne prostovoljce v različnih kategorijah.

V Mladinskem centru Celje so dan posvetili prostovoljcem. (Foto: Radio Štajerski val)

Vključuje se vedno več ljudi
Festival prostovoljstva so v Mladinskem centru Celje pripravili že trinajsto leto zapored. Direktorica centra Sonja Majcen z veseljem ugotavlja, da je prostovoljcev iz leta v leto več. Med njimi je največ mladih, razveseljuje pa tudi podatek, da se v prostovoljno delo vključuje tudi vedno več odraslih in starejših posameznikov. Tiste, ki so v minulem letu s svojim delom in trudom še posebej izstopali so na današnjem festivalu nagradili. Zahvalili so se jim za nesebično pomoč in to, da so steber življenja v lokalni skupnosti.

Kdo so najprostovoljci?
Naj prostovoljce so razglasili v petih kategorijah. V kategoriji od 12 do 15 let je naj prostovoljec postal dijak I. gimnazije v Celju, Aljaž Mavrič, v kategoriji od 16 do 19 let pa je naj prostovoljka postala dijakinja Gimnazije Celje-Center Sara Vrečko. V kategoriji od 30 do 60 let sta naj prostovoljca Matej Lednik, ustanovitelj in aktivni sodelavec Zavoda VOZIM, ter Marija Železnik, ki je lani opravila kar 240 ur prostovoljnega dela na turističnem, župnijskem, kulturnem in gasilskem področju. Tudi v kategoriji nad 60 let sta naj prostovoljca dva. To sta upokojenka Neža Timer, ki sodeluje pri projektu Telefon v stiski in Marta Aman, ki pomaga starejšim pri raznih opravilih, spremstvu in pogovoru. Pomaga tudi pri organizaciji skupin za samopomoč za starejše. Vsem naj prostovoljcem iskreno čestitamo tudi na Štajerskem valu. V spodnjem posnetku prisluhnite naj prostovoljki Sari Vrečko, o tem kaj počne in kaj ji pomeni prostovoljno delo. Prisluhnite pa tudi zagotovo najbolj znanemu Celjanu, ki deluje na področju prostovoljstva, sicer predsedniku Humanitarnega društva Enostavno pomagam, Milanu Niniću. (NS)

Galerija slik

Datoteke

SARA VREČKO NAJ PROSTOVOLJKA V KATEGORIJI OD 16 DO 19 LET

MILAN NINIĆ O PROSTOVOLJSTVU V CELJU