april 21, 2017

Prostovoljstvo bogati človeka

„Prostovoljstvo ne da le novih poznanstev in prijateljev, odpre povsem nov pogled na človeka, nase in na družbo. S tem razvijamo novo razumevanje sveta okoli sebe, ki mu želimo prispevati le najboljše,“ s temi besedami je odprtje Festivala prostovoljstva v Celju pospremil Milan Ninić, naj prostovoljec leta 2011 in letošnji dobitnik bronastega celjskega grba.

Nagrade in priznanja na Festivalu prostovoljstva je nagrajencem podelil celjski župan Bojan Šrot v družbi v. d. direktorice Celjskega mladinskega Centra Tine Rosina Košir.

Prav vsi prejeli priznanja
Celjski mladinski center je v sodelovanju z Informacijsko točko Evropske unije Europe Direct Savinjska in celjsko občino Festival prostovoljstva letos organiziral že dvanajstič. Dogodek je namenjen promociji prostovoljnega dela, ozaveščanju o pomenu pomoči sočloveku in nenazadnje tistim posameznikom, ki svoj čas, trud in zanje namenjajo drugim. Tudi letos so najprizadevnejše razglasili v petih starostnih kategorijah. V kategoriji od 12 do 15 let je naj prostovoljec postal Fazli Gashi, dijak 1. letnika Srednje zdravstvene šole v Celju. Dijakinja Gimnazije Celje-Center Klementina Krulec je slavila v kategoriji od 16 do 19 let, v kategoriji od 20 do 29 let pa tabornik Roda II. Grupe odredov Celje Nejc Starlovnik. Naj prostovoljca v kategoriji od 30 do 60 leta sta bila dva, Jerneja Mastnak iz Humanitarnega društva Enostavno pomagam in prostovoljni gasilec Franc Gaberšek. V najstarejši kategoriji, nad 60 let, sta nagrada in priznanje pripadla 87-letni Emiliji Lončarič. Na natečaj za Naj prostovoljca 2016 je sicer prispelo 28 prijav, prav vsi kandidati so za svoje delo ob današnjem dogodku prejeli priznanja. V spodnjih posnetkih prisluhnite trem od nagrajencev - Fazliju Gashiju, Jerneji Mastnak in Emiliji Lončarič (NS)

Datoteke

FAZLI GASHI

EMILIJA LONČARIČ

JERNEJA MASTNAK