september 15, 2017

Prva gimnazija v Celju le dobila športno dvorano

Prvi gimnaziji v Celju se je uresničila velika želja, dobili so več desetletij pričakovano novo športno dvorano. Za šolo, ki se ponaša z nazivom najboljše športne gimnazije v Sloveniji, pomeni moderen športni objekt veliko pridobitev.

V Kajuhovi dvorani so izvrstni pogoji za športno vzgojo, gimnazijci pa bodo lahko končno zaigrali pred domačim občinstvom.

Po 30 letih v najsodobnejših prostorih
Na I. Gimnaziji v Celju, ki praznuje zavidljivih 210 let, se veselijo nove, sodobne športne dvorane. Poimenovali so jo dvorana Kajuh, kot se je nekoč imenovala gimnazija. Država je po treh desetletjih le našla denar, 3,6 milijone evrov, in tik ob šoli zgradila moderen športni objekt. Omejeni in za današnje čase povsem neprimerni prostori še iz časov Avstro-ogrske, v katerih so se morali stiskati dijaki, so na šoli, ki velja za najboljšo športno srednjo šolo v Sloveniji, preteklost. „Končno nam je uspelo, imamo vse pogoje za delo, normalizirali bomo pouk športne vzgoje, končno bomo lahko igrali doma, pred domačim občinstvom in to nam ogromno pomeni,“ ob odprtju ni skrival navdušenja ravnatelj Anton Šepetavc in dodal, da je v dvorani prostor za številne športe. „Imamo igrišča za košarko, rokomet, mali nogomet, odbojko, tukaj so še fitnes, plezalna stena, šest garderob za dijake, kabinet za profeserje športne vzgoje, multimedijski prostor in tribuna za 870 obiskovalcev,“ je dejal Šepatavc. Športni oddelki na šoli, iz katere so izšli številni uspešni slovenski športniki, bodo lahko v novih prostorih zaživeli na povsem nov način. Da je odprtje nove večnamenske dvorane za šolo veliko zmagoslavje, je na prireditvi izpostavila tudi ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič, ki meni, da se bodo novi prostori še kako obrestovali, ne samo za izjemne športne dosežke dijakov, temveč tudi za krepitev zdravega duha v zdravem telesu. Ministrici Brenčičevi, ravnatelju Antonu Šepetavcu, pa tudi zadovoljnim gimnazijcem lahko prisluhnite v spodnjih posnetkih. (SP)

Datoteke

Maja Makovec Brenčič o pomenu naložbe

Anton Šepetavc o prizadevanjih za nove prostore

Dijaki o navdušenju nad telovadnico