julij 21, 2020

Prvi mesec turističnih bonov: med bolj priljubljenimi tudi Podčetrtek

Pred mesecem dni je vlada državljanom razdelila turistične bone, s katerimi želi v času pandemije koronavirusa pomagati domačemu turističnemu gospodarstvu. Na Finančni upravi so postregli z nekaj zanimivimi podatki glede njihovega unovčevanja, med drugim, kje smo jih Slovenci unovčili največ.

Terme so med Slovenci priljubljene za unovčitev turističnih bonov, Podčetrtek pa je med 5 slovenskimi mesti, kjer smo državljani doslej koristili največ bonov. (Foto: Radio Štajerski val)

Največ Slovencev doslej z boni na dopust na Obalo
Na Finančni upravi (Furs), ki bdi nad koriščenjem turističnih bonov, pravijo, da so do nedelje popoldne zabeležili skoraj 150.000 unovčitev, ki jih je izkoristilo okoli 130.000 tisoč Slovencev in Slovenk. Generalni direktor Fursa Peter Jenko ob tem dodaja:

Med destinacijami, kjer smo doslej unovčili največ bonov, pričakovano prednjači Obala, pravi Jenko:

Okoli 44 odstotkov bonov je bilo doslej izkoriščenih v hotelskih kapacitetah, sledijo apartmaji in apartmajska naselja z 20 odstotki, na tretjem mestu so kampi z 10 odstotki. Na Fursu pravijo še, da so doslej največ bonov unovčili prebivalci Ljubljanske kotline, sicer pa so številke upravičencev, ki so bone že izkoristili, precej razpršene po vsej državi. Ugotavljajo še, da se število unovčitev povečuje s tem, ko se približujemo višku poletne sezone.

Minister vesel, da so se „počivavčerji“ prijeli
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob predstavitvi podrobnosti prvega meseca od uvedbe turističnih bonov dejal, da je zadovoljen, da so ljudje ukrep sprejeli:

Počivalšek je sicer napovedal, da bodo pristojni še pred koncem poletja pripravili načrt za okrevanje gospodarstva, da bo to bolj konkurenčno. Študijo in akcijski načrt pripravljajo z ekipo Ekonomske fakultete v Ljubljani. (NS)