oktober 4, 2019

V Vojniku živijo veseli in dobri ljudje

Na današnji 4. oktober praznuje občina Vojnik. Osrednja slovesnost je bila sinoči v telovadnici vojniške šole, na njej pa so se Vojničani med drugim ozrli na dosežke zadnjega leta in se s priznanji zahvalili najzaslužnejšim občanom in društvom.

Župan Branko Petre je ponosen na ljudi, ki živijo v občini Vojnik. (Foto: Radio Štajerski val)

Ob prazniku o prehojeni poti
Letošnji občinski praznik v Vojniku je minil tudi v znamenju praznovanja 25. obletnice ustanovitve občine. Župan Branko Petre je ob tej priložnosti izpostavil dosežke tega obdobja in zadnjega leta, pri tem pa izpostavil tisto, na kar je kot župan najbolj ponosen. Na ljudi.

Sicer pa so bili v ospredju sinočnjega praznovanja letošnji občinski nagrajenci. Najvišje priznanje, zlati vojniški grb, je šel v roke Dušana Horvata, dolgoletnega predsednika Krajevne skupnosti Frankolovo in predsednika Prosvetnega društva Anton Bezenšek.




Dušan Horvat, prejemnik zlatega vojniškega grba.

Dva srebrna in trije zlati
Srebrna grba so podelili Gasilski zvezi Vojnik-Dobrna, ob 20-letnici delovanja ter Kulturno-umetniškemu društvu France Prešeren Vojnik, za skrb za ljubiteljsko kulturo in pestro dogajanje v kraju.

Kulturno-umetniško društvo France Prešeren Vojnik, ki je prejelo srebrni vojniški grb, je občinsko prireditev popestrilo s pesmijo.

Dobitniki bronastih vojniških grbov so bili letos trije. Razveseli se ga je Pavel Božnik iz Lemberga, ki ga je prejel za dolgoletno prostovoljno delo v PGD Lemberg in pomoč krajanom, bronasti grb je prejelo tudi Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje, ki je lani praznovalo 50-letnico, uspešno dela tudi s člani z Vojniškega in je pomembno prispevalo k temu, da je občina Vojnik postala občina po meri invalidov. Tretji bronasti grb so Vojničani tokrat namenili Športnemu društvu Frankolovo, ki ima več kot 20-letno tradicijo in vseskozi skrbi za spodbujanje športa in športne kulture predvsem med mladimi. (NS)