maj 11, 2016

SREČANJE Z NAJ ZDRAVNIKOM MARJANOM BERGINCEM

Konjiški zdravnik družinske medicine Marjan Berginc je po izboru bralcev revije Viva Moj zdravnik leta. Poleg strokovnosti pacienti pri njem cenijo predanost delu, pristen stik, iskrenost in toplino. O njegovem delu in življenju sta spregovorila v radjskem srečanju s Tanjo Jurjec.  

Moj zdravnik leta Marjan Berginc v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec

Letos je revija Viva pripravila akcijo Moj zdravnik že dvajsetič zapored. Največ glasov in s tem naziv Moj zdravnik 2016 je prejel družinski zdravnik Marjan Berginc, ki ima v Slovenskih Konjicah zasebno ordinacijo.
Odraščal je v delavski družini v Laškem, v kateri je bilo kar šest otrok. Najprej je želel postati profesor matematike.  Delati dobro je bila iztočnica za izbiro zdravniškega poklica, česar ni nikoli obžaloval. Zaposlil se je v Slovenskih Konjicah, leta 1992  opravil specializacijo iz splošne medicine, od leta 1993 do leta 2005 je bil tudi direktor ZD Slovenske Konjice, od leta 2007 pa ima zasebno splošno ordinacijo z okoli 2000 opredeljenimi pacienti vseh starosti. Z veseljem je tudi mentor zdravnikom specializantom s področja družinske medicine. Pri svojem delu posebno pozornost namenja preventivni dejavnosti. Vse poti vodijo do zdravja je slogan na njegovi spletni strani. Zagovarja celovit pogled na pacienta, tako iz socialnega kot psihološkega zornega kota, pri čemer je, kot pravi, ključno pozorno poslušanje oziroma pogovor, za kar je potreben čas, ki ga je dovolj, le pravilno ga moramo razporediti. »Zaupanje je temelj zdravljenja in zdravja,« dodaja zdravnik Marjan Berginc.
Čas zunaj ambulante najraje preživlja doma, kjer mu delata družbo dve čivavi, rad tudi jezdi, veliko bere, včasih pa vzame v roke tudi kitaro. Več iz življenja Marjana Berginca, ki si je prislužil naziv Moj zdravnik leta, v spodnjem posnetku.