februar 3, 2020

Robert Polnar - radijsko srečanje s šentjurskim poslancem

Robert Polnar je poslanec DeSUS-a iz občine Šentjur. Že v lokalni politiki je veljal za izjemno načelnega in kritičnega, to držo vodi tudi v državni politiki. Gost našega radijskega srečanja je bil prav v tednu, ko je padla vlada Marjana Šarca, zato smo spregovorili tudi o tem.

Robert Polnar je bil gost našega nedeljskega srečanja. Povabilo Mimice Kidrič je prejel, še preden je premier Marjan Šarec dal odpoved, kako poslanec DeSUS-a komentira aktualno dogajanje?

Robert Polnar je po poklicu komercialist, a se je s politiko srečal že, ko je bil predsednik mladinske organizacije v Celju. Bil je eden glavnih pobudnikov za ustanovitev Gibanja za občino Šentjur in leta 2006 izvoljen v občinski svet. Kasneje je postal tudi podžupan, to funkcijo je opravljal vse do izvolitve v Državni zbir, kandidiral je na listi DeSUS-a. Pozornost je vzbudil v zadnjih mesecih, ko je v parlamentu kdaj glasoval po svoji vesti, poznamo ga pa tudi po tem, da se med drugim odločno zavzema za boljši položaj občin:

Z Robertom Polnarjem smo se sicer srečali ravno v času odstopa slovenske vlade, zato je spregovoril tudi o tem. Pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku, poslanca je pred naš mikrofon povabila Mimica Kidrič.