september 5, 2016

Radijsko Srečanje - Vasja Čretnik

Vasja Čretnik je direktor prodaje in marketinga v Termah Olimia, ki se uvrščajo v sam vrh termalnega turizma v tem delu Evrope. Tanja Jurjec se je z njim pogovarjala o njegovem vsakdanu, tudi o vpetosti v dogajanje v Termah Olimia, ki letos obeležujejo 50-letnico. 

Vasja Čretnik in Tanja Jurjec sta poklepetala o marsičem in hkrati povabila na veliko praznovanje ob 50-letnici Term Olimia ta konec tedna.

Želel postati mesar
Vasja Čretnik je iz Velenja, kjer živi z ženo in dvema otrokoma. Njegova pokojna mama je bila soorganizatorka znamenitega Pikinega festivala, oče pa je amaterski gledališki igralec. Kot otrok je želel postati mesar. Študiral je v Mariboru, kjer so ga kmalu povabili k sodelovanju pri organizaciji dogodkov v znanem Štuku, simbolu skupnosti študentov, nepozabni so številni dogodki v okviru prireditve Piše se leto, poskusil se je tudi kot diđej.

Kreativen deloholik
Kariero v turizmu je začel v začetku 90-ih kot zastopnik turistične agencije Intelekta. Turiste je vodil v Romunijo, pa na Malto … Leta 2001 je postal upravnik Termalnega parka Aqualuna, po dveh letih je prevzel prodajo in marketing, zdaj je v Termah Olimia direktor prodaje in marketinga. Za Vasjo pravijo, da je kreativen deloholik. Rad ima izzive in novosti, nikoli mu ne zmanjka idej. Doma pa najraje kuha in tako razvaja družino in prijatelje. Rad tudi potuje, pozimi pa navdušeno borda. O vsem tem in še čem je Vasja Čretnik spregovoril v naših nedeljskih Srečanjih. Gostila ga je Tanja Jurjec, pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.