november 20, 2017

Radijske mikrofone smo prepustili otrokom

Otroci po vsej Sloveniji in svetu so na današnji svetovni dan otrok, prevzeli vloge odraslih, recimo v politiki, šolstvu, kulturi, tudi v medijih. Unicefova pobuda daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in upoštevan. Njihov glas je bilo to popoldne slišan tudi v našem studiu, kjer so se pogumno preizkusili pred mikrofoni.

Po začetni tremi so se Alja, Živa in Primož pogumno znašli pred mikrofoni.

Otrokom moramo dati glas
20. november je Svetovni dan otroka. Ob tej priložnosti so odrasli svoje vloge za en dan prepustili najmlajšim. Mladi so tako prevzeli vodenje države, nekaterih ministrstev, občin, šol, podjetij, medijev, športa in kulture. Za en dan so se znašli v vlogi predsednika države, predsednika vlade. Iz vrst najmlajših smo danes dobili tudi ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na družbenih omrežjih ministrico za izobraževanje, znanost in šport ter župane dvanajstih občin, ki so ključe mesta za en dan predali otrokom. Pobudi so se pridružile tudi številne šole po državi, ki so danes dobile nove ravnatelje in učitelje. Otroci tako na ta, za njih zelo pomemben dan, razkrivajo svojo vizijo, želje in izzive za prihodnost, ki si jo želijo sooblikovati z odraslimi. Otroci odrasle tudi pozvajo k ustvarjanju sveta, v katerem lahko za vsakega otroka omogočimo zdravje, izobrazbo, zaščito pred nasiljem in izkoriščanjem ter enake možnosti za razvoj.

Trije junaki tudi pred našimi mikrofoni
Kristijanu in Nini so to popoldne v studiu Štajerskega vala družbo delali trije mladi nadebudni učenci Alja, Živa in Primož iz I. Osnovne šole Rogaška Slatina. Pogumneži so se preizkusili pred mikrofonom in prevzeli celo vlogi radijskega vremenarja in napovedovalca prometa. Kako jim je šlo, preverite v spodnjem posnetku. (NS)

Galerija slik

Datoteke

OTROCI PREVZELI MIKROFONE NA ŠTAJERSKEM VALU