julij 2, 2019

Ana Praznik - v eni roki mikrofon v drugi kladivo

Ana Praznik je voditeljica priljubljene oddaje Delovna akcija, svojo zgodbo prepoznavnosti pa je začela že leta 2002, ko je bila na avdiciji Popstars, prvem resničnostnem šovu pri nas, izbrana v skupino Bepop. O teh projektih, njeni triletni Otji in še marsičem je spregovorila v našem radijskem srečanju.

Ana navdušuje predvsem s svojo toplino, simpatičnostjo in optimizmom. V našem radijskem srečanju je z njo spregovorila Tanja Jurjec.

Petje, ples, šport in ekonomija
Ana ima lepe spomine na otroštvo v Zagorju ob Savi, kjer je pela v zborih in komornih skupinah, v srednji šoli tudi v bendu Peta brzina. Trenirala je rokomet, tudi latinskoameriške in standardne plese, plesala je v hip hop skupini. Diplomirana ekonomistka je zdaj radijska moderatorka, kar ji zelo koristi za sproščeno vodenje oddaje Delovna akcija. S simpatično ekipo z Bojanom Žlebnikom na čelu je preživela štiri čudovite mesece. »Od vsake družine sem se ogromno naučila za življenje, bili so pravi sončki, pravi borci,« rada poudari in se veseli tretje sezone prihodnje leto, za kar že zbirajo prijave.

Pozitiven pogled na svet
Njen smeh je nalezljiv, na življenje se trudi gledati s pozitivne strani. S partnerjem Petrom, grafičnim oblikovalcem, ki v njeni odsotnosti brezhibno poskrbi za gospodinjstvo, se odlično razumeta in dopolnjujeta, tudi pri vzgoji njune triletne Otje s »skravžanimi lasmi in skravžanim značajem«, za katero pravi, da je preprosto sanjski otrok. Družinica živi v Mariboru v mansardnem stanovanju, kjer preživljajo prelepe skupne trenutke. Ana je bila gostja našega radijskega srečanja, pred mikrofon jo je povabila Tanja Jurjec.