marec 27, 2017

Andreja Cepuš: ženska energija ima izjemno moč

Gostja tokratnega radijskega srečanja je zanimiva Celjanka, komunikologinja Andreja Cepuš, ustanoviteljica spletnega polja ENVIR in predsednica ženske lige All Ladies League (ALL) za Slovenijo. 

Komunikologinja Andreja Cepuš se je posvetila raziskovanju ženske energije in njene moči. Tudi o tem je spregovorila v srečanju z Greto Kokot Rajkovič.

Andreja Cepuš je, tako kot večina, drvela skozi življenje v hitrem tempu, a nekje na poti je ugotovila, da je kariera, odlična služba in zgolj materialno ne zadovoljuje več. Sledila je klicu in se posvetila raziskovanju ženske energije in njene povezovalne moči. "Ženska energija je energija mame, ki včasih tudi potolaži, pockrlja ... Predvsem pa na osnovi ženske energije sprejemamo odločitve, ki so dobre za otroke, pa za otroke naših otrok, torej odločitve, ki so dobre za prihodnost celotne družbe ... Ženske imamo izjemno moč. Prav je, da se tega zavemo in da se v tej moči povezujemo," pravi Andreja, ki vodi tudi t.i. ženske kroge.
Ko med pogovorom beseda nanese na prehojeno pot preobrazbe, življenjske preizkušnje, je Andreja odločna: "Nič ne bi spremenila ... Pot je težka, vodi te skozi številna odrekanja, preizkušnje, poslavljanja ali bolje odslavljanja, nekateri ljudje odpadejo, odidejo, a pridejo novi. Sicer ne bi šla še enkrat znova skozi vse to, a ne bi se mogla več vrniti na staro, na manj..." Andreja je danes navdihovalka, ustvarjalka, povezovalka in coachinja, ki ustvarja in dela, kot ji narekuje njena ženska energija. Za spremembo se je odločila postopoma, po težki družinski izkušnji in izgubi v družini, ki jo je opomnila na minljivost življenja. V tistem obdobju je spoznala, da je življenje treba živeti tukaj in zdaj ... Kmalu po smrti mame jo je pot vodila v Afriko, kamor se je potem še večkrat vrnila in na enem od obiskov južne Afrike se je srečala tudi z belimi levi, še posebej jo je ganilo srečanje z belo levinjo, ki je zanjo imela posebno sporočilo.  Prisluhnite Andrejini zgodbi v posnetku radijskega srečanja, ki ga je vodila Greta Kokot Rajkovič. Vabljeni pa tudi na Andrejin spletni pospeševalnik zavestnega kreiranja ENVIR.