januar 29, 2020

Barbara Soršak: Turizem je moj način življenja

Barbara Soršak, strokovnjakinja za ekonomijo in turizem, v turizmu deluje že dobri dve desetletji. Najprej je bila zaposlena v prodaji, od leta 2017 pa je izvršna direktorica družbe Unitur Zreče, ki se ponaša z edinstveno kombinacijo dveh destinacij: Term Zreče in sredogorskega smučarskega središča Rogla.

Barbara Soršak, izvršna direktorica družbe Unitur Zreče, in gostiteljica radijskega srečanja na Štajerskem valu Greta Kokot Rajković

»To, da se gostje čez dan smučajo na Rogli in uživajo v čudovitih razgledih, zvečer pa se razvajajo ob blagodejnih učinkih termalinih vrelcev v Termah Zreče, je edinstveno doživetje,« pravi Barbara Soršak, ki še dodaja, da gostje v svojih odzivih med razlogi za vračanje na Roglo največkrat izpostavljajo predvsem njene naravne danosti.

Barbara Soršak, nekoč Konjičanka, danes pa z družino živi v Ločah, je že v mladosti večino vikendov preživela prav na Rogli, na in ob smučišču. Kot študentka je bila učiteljica smučanja, danes pa na smučeh in v pohodnih čevljih na Rogli uživa z družino. Pa tudi pri delu je v nenehnem stiku z lepotami Zreškega Pohorja, ki je kot njen drugi dom. Ob tem pa izpostavlja pomen dolgoletnega vlaganja v infrastrukturo in hkratno ohranjanje naravnega okolja v Zrečah in na Rogli, za kar ima seveda velike zasluge družba Unior Zreče.

V radijskem srečanju je Barbara Soršak izpostavila tudi novost destinacije Rogla Pohorje, Pot med krošnjami, ki s svojimi razgledi privablja turiste od blizu in daleč, dileme ob napovedi polja vetrnih elektrarn na Rogli, pa tudi o letošnji smučarski sezoni, ki je zaradi pomanjkanja snega pod velikim vprašajem. So pa na Rogli prejšnji teden uspeli zasnežiti smučišča in zagnati večino prog, zato vabljeni na Roglo.
Vabljeni pa tudi k poslušanju pripetega posnetka radijskega srečanja z Barbaro Soršak, ki ga je gostila Greta Kokot Rajković.