junij 11, 2018

Franc Jager: od majhne trgovinice do velikega trgovca

Podjetje Jagros je eno uspešnejših družinskih podjetij v Sloveniji. Od trgovinice z nekaj tekstila in tehnike ter štirimi zaposlenimi je zraslo v trgovsko verigo, ki danes zaposluje več kot 600 ljudi. Solastnik in direktor Franc Jager je bil gost našega nedeljskega radijskega srečanja.

Franc Jager v družbi gostiteljice nedeljskega radijskega srečanja Mimice Kidrič.

Kriva je bila žemlja
Prva Jagrova trgovina je vrata odprla leta 1989. V njej so prodajali tekstil in tehniko, ob njej je bil še majhen bife. V njem so kavo še kuhali v navadnem loncu. Želja po uspehu pa sega še precej let v zgodovino. „Ta želja se je začela že v osnovni šoli, ko sem hodil mimo trgovine, pa nisem imel denarja, da bi si kupil žemljo. In moje sanje so bile, da bi nekoč imel toliko denarja, da bi si lahko kupil tisto, kar bi si želel,“ pravi ustanovitelj, solastnik in direktor podjetja Jagros, Franc Jager. Trgovin je bilo iz leta v leto več in danes je Jagros, ki ima sedež na Podplatu, vodilni trgovec na Štajerskem, s 40 trgovinami. V njih prodajajo predvsem živila, pa tudi tehniko in tekstil. Vrata bosta kmalu odprli še novi trgovini v Šentjurju in Celju.

Najbogatejša trgovska družina v državi
Franc Jager je večkratni nagrajenec na trgovskem področju in med najbogatejšimi Slovenci, družina Jager pa je že drugo leto zapored najbogatejša trgovska družina v državi. Ob tem velja poudariti, da se Franc Jager zelo izogiba kreditov, pravi pa, da v razvoj vlagajo toliko, kolikor ustvarijo. O svoji poslovni poti, o izzivih v trgovinski dejavnosti in o svojem pogledu na svet je Franc Jager spregovoril v našem nedeljskem srečanju. V naš studio ga je povabila Mimica Kidrič, pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.