november 27, 2017

Majda in Marjan Petan: »Življenje s tabo je kot pesem«

Marjan Petan sodi med legende slovenske popularne scene, kar 40 let je bil član legendarnega New Swing Quarteta. Tudi Majda Petan je  stara znanka slovenskih in tujih, zlasti avstrijskih glasbenih odrov. O življenju na glasbenih odrih sta spregovorila v radijskem srečanju na Štajerskem valu. 

Marjan in Majda Petan sta v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec spregovorila o ljubezni in glasbi, ki ju povezuje že 38 let.

Marjan in Majda Petan sta v radijskem srečanju odkrito spregovorila o svojem življenju, ljubezni in glasbi, ki ju povezuje. Marjan, rojen na Hrvaškem, je postal profesor geografije in sociologije. Kmalu je ovdovel. Majda je odraščala v ljubeči šestčlanski družini, študirala socialno delo in bila kot diplomirana sociologinja zaposlena v OŠ kot svetovalna delavka. Spoznala sta se preko glasbenega udejstvovanja. Ljubezen je  zrasla v trdno vez in v željo, da si ustvarita družino. Majda je odprtih rok sprejela njegovega, takrat 8-letnega sina Andreja, kmalu pa sta se pridružila še njuna Katja in Marko, ki zdaj živita v tujini. 
Marjan in Majda pa sta še vedno predana glasbi. Kot solista in v duetu prepevata svoje avtorske skladbe, spirituale in country skladbe, na koncerte božičnih pesmi z vsega sveta pa ju vabijo po vsej Sloveniji, Nemčiji, Hrvaški in Kanadi. Majda prepeva še v zboru Orfej, Marjan pa je član skupine 5+band.

Glasba ju povezuje in osrečuje
Prepevanje in osrečevanje ljudi s pomočjo glasbe ju polni z energijo, zaradi katere mnogo lažje premagujeta življenjske napore. Pravita, da jima že 38 let tečejo dnevi  skladno z naslovom Majdine skladbe »Življenje s tabo je kot pesem«. Recept za tako skladnost je v spoštovanju, razumevanju in odpuščanju, kar pa je mogoče le, če se ljudje med sabo pogovarjamo, še dodajata. Več pa v posnetku radijskega srečanja, ki ga je gostila Tanja Jurjec.