september 16, 2019

Margareta Guček Zakošek: Začetek nadomestne novogradnje SB Celje pomemben mejnik

Mag. Margareta Guček Zakošek, poslovna direktorica Splošne bolnišnice Celje, ki jo vodi dobro leto, je v radijskem srečanju spregovorila o viziji celjske bolnišnice, začetku dolgo pričakovane in načrtovane nadomestne novogradnje, aktualnem razpisu za strokovnega direktorja bolnišnice, pomanjkanju kadrov v zdravstvu, ki pestijo tudi celjsko bolnišnico, pa tudi o svoji izkušnji na političnem parketu.

Margareta Guček Zakošek, poslovna direktorica Splošne bolnišnice Celje, poudarja, da je skorajšnji začetek nadomestne novogradnje izjemnega pomena za nadaljnji razvoj celjske bolnišnice. Največ bodo pridobili pacienti in obiskovalci bolnišnice.

Margareta Guček Zakošek, danes Celjanka, sicer pa doma iz Šmarja pri Jelšah, je študirala biologijo, magistrirala pa iz managementa. Več kot 20 let izkušenj v gospodarstvu, predvsem v farmaciji, ji je približalo tudi delovanje slovenskega zdravstvenega sistema. Pred svojim prihodom v celjsko bolnišnico se je preizkusila tudi v politiki. Aktivirala se je v stranki SMC, bila izvoljena v parlament, s poslanskega mesta pa je prestopila na mesto državne sekretarke na gospodarskem ministrstvu. O svoji izkušnji v politiki pravi: »Ko sem bila v njej, je bila to zame zelo zahtevna preizkušnja, danes pa nanjo gledam predvsem kot na dragoceno izkušnjo.« Radijsko srečanje na radiu Štajerski val je v celoti na voljo v spodnjem posnetku.