junij 26, 2017

Sandi Jančič: Gasilec si s srcem. Ali pa nisi.

Letošnji nagrajenec Občine Šmarje pri Jelšah je Aleksander- Sandi Jančič z Mestinja, gasilec z veliko začetnico, ki nikoli ne razmišlja pomagati ali ne, preprosto pomaga. Gasilec je že več kot 40 let in v vseh teh letih se je nenehno izobraževal na področju gasilstva in reševanja.

Prejemnik plakete občine Šmarje pri Jelšah Sandi Jančič in gostiteljica Mimica Kidrič

Letos je Sandi Jančič za svoje prizadevno delo v gasilstvu in kraju samem prejel občinsko plaketo. To najvišje občinsko priznanje je v njegovih rokah pristalo povsem zasluženo, za več kot 40 let izjemno požrtvovalnega in uspešnega dela v PGD Mestinje in Gasilski zvezi Šmarje pri Jelšah. Aktiven je tudi na športnem področju v svojem kraju, saj ima velike zasluge, da so Mestinjčani dobili svoje igrišče. Sandi je bil zraven tudi pri ustanovitvi mestinjske folklorne skupine, katere član je še danes, le da danes ne pleše več aktivno, sodeluje pa tudi pri različnih aktivnostih KD Jakob Sket Mestinje.

Seveda pa je Sandi Jančič najbolj predan gasilstvu, kjer je poveljnik društva, mentor, predavatelj, sodnik na gasilskih tekmovanjih in še bi lahko naštevali ... A več vas čaka v spodnjem posnetku celotnega radijskega srečanja z letošnjim šmarskim občinskim nagrajencem Sandijem Jančičem.