marec 12, 2019

Tatjana Bobnar, prva policistka v državi

Tatjana Bobnar je prva ženska na čelu slovenske policije. V policiji je že 25 let, pri delu stavi na dobro komunikacijo in spoštljive odnose. V življenju jo med drugim vodi moto zdrav duh v zdravem telesu. V nedeljskem srečanju smo spoznali službeno in zasebno plat prve policistke v državi.

Tatjana Bobnar nas je obiskala v mesecu žensk. Pravi, da se na svoji poti nikoli ni posebej ukvarjala s tem, da je ženska, pač pa je le trdo delala za svoje cilje.

Najnevarnejši kraj je dom, ne ulica
Mag. Tatjana Bobnar se je po študiju prava zaposlila na takratni Upravi za notranje zadeve v Ljubljani kot vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto, kjer je med drugim spoznala, da je za mnoge najnevarnejši kraj dom in ne ulica. Napredovala je na mesto vodje službe za operativno podporo in kmalu postala pomočnica direktorja Policijske uprave Ljubljana. Leta 2007 je postala pomočnica direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, dve leti kasneje pa namestnica generalnega direktorja policije, zadolžena za pravna vprašanja in medresorsko sodelovanje policije. Bila je namestnica kar štirih generalnih direktorjev policije.

Policijo želi modernizirati
Potrpežljivost, vzdržljivost in trdnost so vrline, ki jih je v njej prepoznal predsednik vlade Marjan Šarec. S svojo ekipo se posveča izdelavi kariernega sistema za policiste in policistke, modernizaciji policije in razvoju policijske stroke. Eden vidnejših izzivov ji pomeni varovanje državnih meja ter zagotavljanje splošne in prometne varnosti, pri čemer poudarja, da policija posveča veliko časa preventivi, nikakor pa ne odobrava »inkasantstva«. Stavi na dobro komunikacijo in spoštljive medsebojne odnose: »Že 25 let vsaki dan znova v policiji z visoko motivacijo in delovno vnemo opravljam svoje naloge. Ob negotovosti, ki jo prinaša prihodnost, me pomirja zavedanje, da imam ob sebi sposobne, odgovorne in zaupanja vredne sodelavce«.

Mama 22-letnici
In v zasebnem življenju? Tatjana Bobnar je ponosna mama 22-letne Jane, s katero sta veliki prijateljici. V prostem času se rada rekreira, saj zagovarja stališče zdrav duh v zdravem telesu. Še več o sebi in svoji službi je prva policistka v državi povedala v nedeljskem srečanju s Tanjo Jurjec, prisluhnite jima v spodnjem posnetku.