oktober 17, 2016

Gost srečanja Teo Hrvoje Oršanič

Praznik kozjanskega jabolka je tudi letos v Podsredo in na Kozjansko privabil številne obiskovalce. O tem, kaj kozjansko jabolko pomeni za to območje in kako bodo v Kozjanskem parku naslednje leto obeležili polnoletnost praznika, smo se pogovarjali z mag. Teom Hrvojem Oršaničem, direktorjem Kozjanskega parka.

Gost radijskega srečanja po uspešno izpeljanem še enem prazniku kozjanskega jabolka je bil mag. Teo Hrvoje Oršanič, direktor Kozjanskega parka; gostiteljica Mimica Kidrič.

Direktor Kozjanskega parka, Mag. Teo Hrvoje Oršanič je izjemen strokovnjak na področju naravoslovnih ved ter odločen zagovornik varovanja narave. Kozjanski park - pokrajina mnogih obrazov, danes ni samo pomemben del krajine v Sloveniji, ampak tudi v Evropi, od leta 2010 pa je tudi pod zaščito UNESC-a. Teo Hrvoje Oršanič je tudi odličen fotograf; neponovljivi so njegovi posnetki narave in živali. Sprostitev po odgovornem in zahtevnem delu pa najde še v karateju ter dopustovanju na morju. In tudi na motor rad sede ... Z gostiteljico srečanja Mimico Kidrič sta spregovorila tako o službi kot o hobijih, prisluhnite jima v spodnjem posnetku.