junij 12, 2019

Tomi Rumpf: Veterina je bila vedno prva

Direktor Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah Tomi Rumpf gost tokratnega nedeljskega srečanja, je od nekdaj želel postati veterinar. Poklicna pot ga je iz Šmarja sicer popeljala še marsikam, med drugim na kmetijsko ministrstvo, v Kobilarno Lipica in Perutnino Ptuj. A veterina ostaja na prvem mestu.

Veterinar in direktor Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah Tomi Rumpf.

Danes je Tomi Rumpf direktor izjemno uspešne Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah, ki ima svoje poslovalnice v Kozjem in Rogaški Slatini ter v Šentjurju, v okviru katere je tudi najsodobnejša bolnica za živali Tačka. Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah je bila nominirana tudi za poslovno nagrado za uspešnost hitro rastočih podjetij Gazele 2016.  
Bil je soustanovitelj Veterinarske zbornice Slovenije in 7 let njen predsednik, nekaj časa pa tudi podpredsednik Evropske veterinarske zbornice. Pred leti se je s kandidaturo za župana vključil tudi v lokalno politiko. 

Veterina vedno na prvem mestu
Kljub temu, da sprejema izzive tudi na drugih področjih, se vedno vrača nazaj k veterini, ki je bila njegova otroška želja. Takoj po končanem študiju se je zaposlil kot prodajalec zdravil za živali, nato nekaj let kot veterinar delal v Ormožu, potem pa prišel v Šmarje pri Jelšah, kjer je, z vmesnimi prekinitvami, še danes. Od tu so ga namreč povabili na Ministrstvo za kmetijstvo, kjer je bil vodja kabineta ministra, imenovan je bil za generalnega direktorja Kobilarne in Turizma Lipica, v času, ko je bil ta slovenski biser v najhujših težavah. Ko je bilo v Lipici poslovanje spet pozitivno in so začeli vračati turisti, je sprejel nov izziv, mesto direktorja Perutnine Ptuj v Bosni, nato v Srbiji, v Beogradu.
Še vedno veliko časa preživi na poslovnih poteh, a je, kot pravi, vendarle doma. In čedalje bolj ceni čas z družino, s katero si je v Mestinju ustvaril dom. Tomi Rumpf v radijskem srečanju o svoji poslovni poti, družini in ljubezni do živali. Gostila ga je Mimica Kidrič, posnetek priložen spodaj.