maj 14, 2019

Tomica Kordiš: Kot patronažna sestra se ljudem res lahko približam

Ob 12. maju, mednarodnemi dnevu medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov je bila gostja radijskega srečanja patronažna sestra Tomica Kordiš, predsednica Regijskega združenja medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje.

Tomica Kordiš, predsednica Regijskega združenja medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje, in gostiteljica radijskega srečanja Mimica Kidrič.

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov je v pogovoru spregovorila o delu zdravstvenega osebja, težavah, s katerimi se srečujejo, pa tudi o njihovem prazniku. Sama dela kot patronažna sestra v ZD Laško, ob delu je opravila magisterij iz managamenta in vzgoje za zdravje, prosti čas pa skupaj z družino preživlja ob zelo raznolikih dejavnostih - od kvačkanja do vožnje z motorjem. Tomica Kordiš, ki dela kot patronažna sestra v ZD Laško,  je izjemno zanimiva in iskriva sogovornica, ki se razdaja v svojem poklicu, terensko delo je namreč zahtevno, a ji hkrati omogoča, da se približa posamezniku in spozna okolje, v katerem živi, ljudje pa radi pokramljajo in povedo tudi, kako živijo, kaj jih muči ... "Včasih je na terenu tako, kot bi prišla na obisk k svojim znancem, sorodnikom, ljudje so zelo veseli, ko jih obiščemo, se z njimi pogovorimo, še posebej, če se oglasim po dolgem času, na terenu delam namreč že 25 let ...," pravi Kordiševa. Svoje delo opravlja z ljubeznijo, hkrati pa zajema življenje s polno žlico in ceni vsak prosti trenutek, ki ga lahko preživi v nabiranju kilometrov na motorju, ko jo z možem mahneta tudi do zelo oddaljenih ciljev, kjer je življenje povsem drugačno kot doma ... Če ste zamudili radijsko srečanje na Štajerskem valu, ji prisluhnite v spodnjem posnetku.