april 4, 2019

Zofka Čakš: Življenje ni le to, kar vidimo z očmi

Tokratna gostja našega radijskega srečanja prihaja iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, v katerem je zaposlena že 35 let. To je medicinska sestra Zofka Čakš, ki ji je posebna strokovna komisija podelila naslov "Super zaposlena".

Gostja radijskega srečanja Zofka Čakš iz DU Šmarje pri Jelšah, ki ji je posebna komisija podelila naziv Super zaposlena, in gostiteljica Mimica Kidrič.

Ta naslov ob Mednarodnem dnevu starejših podeljuje posebna komisija Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Skupnosti socialnih zavodov Slovenije in časopisne hiše Delo. Za "Super zaposleno" je bila Zofka Čakš izbrana zaradi svoje izjemne predanosti delu s starejšimi, ki ga opravlja s posebno toplino in spoštljivostjo. »V življenju vedno nekaj gradimo in ustvarjamo, vedno nekaj ostane … in vse lepe stvari, ki so nam podarjene, nam dokazujejo, da življenje ni le to, kar vidimo z očmi,« o življenju razmišlja Zofka Čakš.
In spet lahko rečemo, da se potrjuje rek, vse je v ljudeh. Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah je bil namreč izbran med 5 najboljših v državi, po kriterijih posebne strokovne komisije Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Skupnosti socialnih zavodov. Vsem zaposlenim v šmarskem domu iskreno čestitamo, v nadaljevanju pa vas vabimo k poslušanju posnetka radijskega srečanja z medicinsko sestro Zofko Čakš. Z njo se je pogovarjala Mimica Kidrič.