junij 4, 2022

5. Afroditin tek po koroni spet takšen, kot mora biti

Po dveh letih premora zaradi pandemije so se tekači danes vrnili na Evropsko ploščad v Rogaški Slatini. Peti Afroditin tek, ki ga radijci Štajerskega vala pripravljamo s Kozmetiko Afrodita, je združil okoli 700 tekačev, nekateri pa so se preizkusili tudi na testu hoje.

Letos smo na Afroditinem teku spet tekli skupaj, v Rogaški Slatini. (Foto: Štajerski val)

»Zadovoljni smo z udeležbo, v Rogaško Slatino je prišlo veliko tekačev in tekačic iz vse Slovenije in tudi tokrat smo se skupaj veselili njihovih uspehov, še posebej letos, ko so bili pogoji na progi zaradi vročine res težki. Posebej spodbudno je, da se teka vsako leto udeležijo tekači in tekačice vseh starosti, tudi, na primer, gospa na invalidskem vozičku je bila med njimi, pa najmlajši tekači, ki so tako rekoč šele dobro shodili. Za prihodnost teka se ni bati," je ob zaključku 5. Afroditinega teka povedala programska direktorica Radia Štajerski val Greta Kokot Rajković.

Prokurist Kozmetike Afrodita Ivo Mijošek v našem mobilnem studiu avtodoma Illusion, GT Mobil, z jutranjikoma Davorjem in Nino. (Foto: Štajerski val)

Da se je Afroditin tek vrnil v Rogaško Slatino, so veseli tudi v Kozmetiki Afrodita: »Super je bilo, kot vedno. To je bil že peti tek in mi se že veselimo naslednjega Afroditinega teka. Z gibanjem vzdržujemo kondicijo, zdravje, pa tudi lepoto. No, malo pa pomagajo tudi naši izdelki, ki smo jih tudi letos vključili v darilne vrečke,« pa je vtise strnil prokurist Kozmetike Afrodita Ivo Mijošek.

Tek sta slovesno odprla ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek in župan občine gostiteljice, mag. Branko Kidrič. (Foto: Mediaspeed)

Slatinski župan mag. Branko Kidrič, vsako leto tudi teče in tudi tokrat je, tako kot vsa leta, na 5 km. Na vprašanje, ali ga mika desetka, je malo v šali odgovoril: »Ostajam kar na petki, upoštevam emšo in kondicijo,« in nadaljeval: »Sicer pa je Občina Rogaška Slatina tudi ponosni partner teka in z veseljem gostimo tekače in tekačice v naši lepi Rogaški Slatini.«  

Pa tekači? Kaj oni pravijo o petem Afroditinem teku?

Kdo se je povzpel na zmagovalni oder?
Tekači so se tudi letos podali na 1, 5 in 10 kilometrov dolge proge. Med ženskami je bila na 5 kilometrov najhitrejša Anja Lončarek, na drugem mestu je bila Nataša Humski, tretja je v cilj pritekla Katarina Borovnik. Anjo Lončarek smo po zaključku teka povabili v naš mobilni studio v Avtodomu Ilusion GT Mobil. Tako je povedala:

Na 5 kilometrov je bila najhitrejša Anja Lončarek, na drugem mestu je bila Nataša Humski, tretja pa je v cilj pritekla Katarina Borovnik. (Foto: Mediaspeed)

Med moškimi je na 5 kilometrov slavil Andrej Debelak, drugi je bil Dejan Preindl, tretji pa Rok Godler. Zmagovalec nam je v klepetu po svojem nastopu povedal:

Na 5 kilometrov je slavil Andrej Debelak, drugi je bil Dejan Preindl, tretji pa Rok Godler. (Foto: Mediaspeed)

Progo, dolgo 10 kilometrov, je med ženskami najhitreje pretekla Natalija Mašera, drugo mesto je osvojila Andreja Gorčan, tretje pa Jasna Eržen. Tako je ob prihodu v cilj svoje vtise strnila Natalija Mašera:

Na 10 km je bila prva domačinka Natalija Mašera, drugo mesto je osvojila Andreja Gorčan, tretje pa Jasna Eržen. Pokale in nagrade jim je izročil Ivo Mijošek, Kozmetika Afrodita. (Foto: Mediaspeed)

Med moškimi je v teku na 10 kilometrov slavil Vito Kunstek, drugi je bil Martin Ocepek, tretji pa Gregor Durič. S kakšnimi besedami je Kunstek pospremil svojo zmago?

Na 10 kilometrov je slavil Vito Kunstek, drugi je bil Martin Ocepek, tretji pa Gregor Durič. Pokale in nagrade jim je izročil župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič. (Foto: Mediaspeed)

Najhitrejši trije v vsaki disciplini so prejeli pokale Steklarne Rogaška, razvajanje v salonih Kozmetike Afrodita ter darila nekaterih drugih pokroviteljev, prvouvrščeni pa tudi vikend paket v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini.

Kljub temu, da je bil del teka tekmovalno obarvan, pa organizatorji niso pozabili na zabavo. Zaplesali so plesalci KUŠ Ni Me, razdeljenih je bilo kar nekaj lepih nagrad, med njimi tudi izlet na otok Lastovo s TA Relax, že tako vroč oder pa je še dodatno ogrel Domen Kumer, ki je zapel tudi z odlično razpoloženimi tekačicami.

Vsi, ki ste tekli, si lahko rezultate in tudi video prihodov v cilj ogledate TUKAJ.
Prve foto utrinke s petega Afroditinega teka s Štajerskim valom pa najdete v spodnji galeriji, v prihodnjih dneh pa spremljajte tudi naša družabna omrežja. Se vidimo prihodnje leto, na šestem Afroditinem teku. Do takrat pa ostanite aktivni v svoji koži.
Fotografije: Mediaspeed & Štajerski val