januar 13, 2023

Štajerski val digitalno odslej v celotni vzhodni Sloveniji

Radio Štajerski val je digitalno odslej slišen v celotni vzhodni Sloveniji

Danes smo se na Štajerskem valu razveselili nove pridobitve, pričetka digitalnega oddajanja preko sistema DAB+. Najdete nas v DAB+ omrežju R2 Vzhod, kar pomeni, da se slišimo po celotni vzhodni Sloveniji, brez prekinitev. Preverite, če nas slišite in nam sporočite.

Od danes lahko Radio Štajerski val spremljate tudi preko DAB+ sprejemnikov v avtomobilu, doma ali v službi. (Foto: Pokritost omrežja DAB+ R2 Vzhod)

DAB+ je digitalno oddajanje radijskega signala. Z DAB+ si vam ni več potrebno zapomniti in iskati frekvenc našega radia, saj je iskanje poenostavljeno. Na DAB+ sprejemnikih samo poimensko izberete Radio Štajerski val in že nas poslušate, v avtomobilu, doma ali v službi.  

»Na Štajerskem valu smo zelo veseli prehoda na digitalno oddajanje preko sistema DAB+, za kar smo si prizadevali že dlje časa. Lani pa smo bili na razpisu uspešni in tako nas odslej lahko poslušate tudi v digitalni DAB+ tehniki! Za nas to pomeni izjemno pridobitev, razširjeno območje slišnosti in predvsem pokritost sivih lis, kjer nas zdaj zaradi geografskih omejitev FM oddajnikov ni bilo mogoče slišati. Hkrati je začetek oddajanja v novi, digitalni obliki DAB+, prvo in najlepše darilo našemu radiu za njegov skorajšnji 70. rojstni dan je ob prehodu na digitalno oddajanje povedala programska direktorica Greta Kokot Rajković.

Radio Štajerski val odslej tudi na DAB+. Preverite v svojem avtomobilu. 

Še posebej je DAB+ sistem dobrodošel za poslušanje radia v avtomobilu. Skorajda vsi novejši avtomobili, pa tudi nekateri starejši modeli z naprednejšo opremo, že imajo DAB+ radijske sprejemnike. In tako nas lahko poslušate brez prekinitev. S tem odpadejo tudi težave pri vožnji, ko se analogne FM frekvence z različnimi oddajniki na različnih območjih spreminjajo.

Seveda pa boste Radio Štajerski val še vedno lahko spremljali na znanih frekvencah 93,7 in 87,6 MHz. Ostanite še naprej naša najboljša družba. Radio Štajerski val lahko preko DAB+ sprejemnikov spremljate tudi doma ali v službi.

Pokritost Slovenije z DAB+ R2 digitalnim omrežjem 

Osnovno omrežje DAB+ R2 je postavljeno na 9 oddajnih lokacijah:

- VZHOD: Boč, Plešivec, Pohorje, Trdinov vrh
- ZAHOD: Beli Križ, Krvavec, Kuk, Nanos, Skalnica, Tinjan