februar 15, 2021

ISKRA LETA: Darila že pri avtorjih najbolj iskrivih izjav

Akcija ISKRA LETA 2020 na Štajerskem valu je, potem ko smo v začetku februarja razglasili zmagovalno izjavo, zdaj dobila še zadnje dejanje. Tudi vsem avtorjem nominiranih izjav smo predali darilo Steklarne Rogaška.

Izjavi Jerneje Mastnak ste namenili največ glasov in tako je postala ISKRA LETA 2021.

Iskra leta 2020 je postala ena od petih izjav, mesečnih zmagovalk, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Poslušalci ste z glasovanjem odločili, da je iskro leta izrekla Celjanka, srčna prostovoljka Jerneja Mastnak, ki je spregovorila o vedno aktualni tekmi – prijaznosti:

Iskre leta na žalost zaradi epidemije novega koronavirusa nismo mogli razglasiti na slovesni prireditvi, zato smo Jernejo v začetku februarja povabili v studio, kjer smo ji predali darilo Steklarne Rogaška. Jutranjika Davor in Nina ter programska direktorica Greta Kokot Rajkovič so z njo ob tem takole poklepetali:


Jerneja Mastnak

Tudi za vse avtorje nominiranih izjav, ob katerih se je prav tako precej iskrilo in ki so tudi dobile veliko vaših glasov (vsem lahko prisluhnete TUKAJ), je Steklarna Rogaška izdelala stekleno darilo, v spomin na našo akcijo. Obiskali smo jih na terenu. Z ravnateljem Gimnazije Celje-Center Gregorjem Delejo smo ob tem posneli pogovor po dolgem, štirimesečnem šolanju od doma:


Gregor Deleja

Nominirana je bila tudi izjava o težavah na smučiščih ob koronakrizi ter ob neprestano spreminjajočih se pravilih, ki jo je izrekel direktor Rekreacijsko-turističnega centra Jakec Trije Kralji nad Slovensko Bistrico Aleš Juhart. Včeraj smo ga obiskali in preverili, kakšno je stanje na smučiščih v tem počitniškem tednu:


Aleš Juhart in programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajkovič

Iskrilo se je tudi ob izjavi vodje ansambla Slovenski zvoki Bojana Lugariča, ki je spregovoril o težavah ansamblov zaradi koronakrize in tako po številu glasov postal mesečni zmagovalec ter nominiranec za iskro leta. Davor mu je odšel čestitat v Rogaško Slatino:


Bojan Lugarič in naš jutranji voditelj Davor Pušnik

Nominiranka za iskro leta pa je bila tudi izjava ravnateljice Osnovne šole Rogatec Alenke Virant. Oktobra se je soočila z velikim izzivom, kako organizirati pouk ob odrejenih karantenah za več učiteljev, kako pa je danes, smo preverili:


Alenka Virant s programsko direktorico ter urednico informativnega programa na Štajerskem valu Gregor Kokot Rajkovič in Anjo Deučman

Čestitke Jerneji Mastnak, avtorici ISKRE LETA 2020, ter tudi vsem nominiranim iskram. Poslušalci medtem že izbirate izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem letu, vsak teden izberete ISKRO TEDNA, med njimi dobimo ISKRO MESECA, med vsemi temi pa boste v začetku prihodnjega leta izbrali ISKRO LETA 2021. Prepričani smo, da bo takrat koronačas le še zgodovina in da se bomo lahko v živo srečali in družili na slovesni zaključni prireditvi.

Katere izjave so v igri za ISKRO TEDNA tokrat? Preverite TUKAJ.