maj 6, 2021

ISKRA MESECA APRILA je izjava o šoku ob branju pravil v gostilnah

Dobili smo ISKRO MESECA APRILA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava gostinca iz Šmarja pri Jelšah Tonija Goleža, ki je kritično spregovoril o strogih pogojih za obisk notranjih prostorov gostinskih lokalov. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA aprila.

Gostinstvo je ena od dejavnosti, ki jo je epidemija koronavirusa najbolj prizadela. Tudi ob postopnem odpiranju pravila ostajajo izjemno stroga. Gostincu Toniju Goležu je šel tokrat naziv iskre meseca.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V aprilu so naziv iskra tedna dobile 4 izjave. To so bile izjave specialistke javnega zdravja iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, prim. Nuše Konec Juričič, o pomenu dobrih medosebnih odnosov za ohranjanje duševnega zdravja in lažje premagovanje problemov, solastnika in direktorja gostišča Kozjanski dvor v Kozjem Iztoka Štusa o posledicah dolgotrajnega zaprtja gostiln, še enega gostinca, Tonija Goleža iz Gostilne Krpan v Šmarju pri Jelšah, o strogih pogojih za obisk notranjih prostorov gostiln, ter zgodovinarja, direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje, dr. Toneta Kregarja, ki je izpostavil pomen fotografije kot pomembnega pričevalca zgodovine.
Vsem iskram tedna lahko prisluhnete TUKAJ.

Katera izjava pa je dobila največ vaših glasov? To je izjava Tonija Goleža, ki je tako postala ISKRA MESECA APRILA:

Tonija Goleža je ob razglasitvi iskre meseca poklical Silvester Javornik:

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, indukcijsko kuhalno ploščo, je žreb namenil Jelki Županec iz Podčetrtka. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v maju boste lahko glasovali že od petka.