december 7, 2022

ISKRA TEDNA: Invalidi zmoremo marsikaj, če le dobimo priložnost!

Dobili smo novo ISKRO TEDNA, prvo v decembru. Nastala je ob minulem mednarodnem dnevu invalidov, izrekel jo je Igor Plohl, paraplegik, ki - tudi preko svojih knjig - sporoča, da invalidi zmorejo marsikaj.

Izjava Igorja Plohla je prva tedenska iskra v decembru.

Tudi tokrat ste lahko glasovali med tremi finalnimi iskrivimi izjavami. Ustvarjalka Helena Fric Križanec iz Rogaške Slatine, ki je ročno izdelala prav posebne jaslice s pridihom njenih domačih krajev, je spregovorilia o nostalgiji božičnega časa. Koordinatorica programa SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja Jasmina Imširović Durić je v iskri, ki je nastala ob akciji 16 dni aktivizma proti nasilju nad ženskami, poudarila, da za nasilje nikoli ne smemo kriviti žrtve, pač pa da je za vsako nasilno dejanje odgovoren izključno povzročitelj nasilja. Igor Plohl, bolnišnični učitelj v UKC Maribor in pisatelj, paraplegik, ki ga je na voziček priklenil padec z lestve, pa je ob minulem mednarodnem dnevu invalidov v iskri razlagal, s kakšnimi tažavami se še vedno soočajo invalidi v Sloveniji, ter poudaril, da invalidi zmorejo marsikaj, če le dobijo priložnost.

Zelo se je iskrilo ob vseh izjavah, ogromno glasov smo prejeli, največ pa ste jih namenili Igorju Plohlu:

Ta izjava se bo potegovala še za iskro meseca decembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas, je žreb tedensko nagrado, sušilnik za lase Iskra, namenil Tjaša Krušič iz Rogaške Slatine. Čestitke!