september 14, 2022

ISKRA TEDNA o Piki Nogavički in njenih naukih

Tokrat vas je najbolj nagovorila izjava direktorice Pikinega festivala Barbare Pokorny in postala nova ISKRA TEDNA.

Na Štajerskem valu poslušalci vsak teden z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru izbirate najbolj iskrivo izjavo.

Tudi tokrat so bile v finalu tri izjave. Psihologinja in izredna profesorica na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru dr. Katja Košir na fakulteti vodi tudi Center za vseživljenjsko izobraževanje. V pogovoru o Mini univerze Filozofske fakultete, ki krepi radovednost osnovnošolcev, je v pogovoru o mini univerzi poudarila pomen ohranjanja otroške radovednosti tudi, ko odrastemo.

Direktorica Pikinega festivala v Velenju Barbara Pokorny je v svoji izjavi spregovorila o narobe svetu. Letošnji Pikin festival namreč nosi temo "Narobe svet", s katero pegasta junakinja otroke in odrasle uči, kaj vse je lahko v nekaterih očeh narobe, v drugih pa prav. Tako želijo otrokom pomagati čim bolj večplastno razumeti svet in spodbujati k večji strpnosti.

Tretjo izjavo, za katero lahko tokrat glasujete, pa je izrekel slikar iz Ruš Maksimiljan Sternad - Milč, ki je te dni v Anini galeriji v Rogaški Slatini odprl svojo novo razstavo. V izjavi odgovarja na vprašanje o tem, ali ljudje še hrepenijo po umetnosti.

Najbolj vas je prepričala izjava Barbare Pokorny:

Ta izjava se med tedenskimi zmagovalkami poteguje še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija ISKRA TEDNA pa tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, električni kalorifer FH-111, tokrat namenil Mii Zager iz Rogaške Slatine. Čestitke!

Medtem pa mi med našimi sogovorniki že iščemo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.