januar 7, 2021

Izjava o krizi na smučiščih je ISKRA MESECA decembra

Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden v decembru izbrali izjavo, ob kateri se je najbolj iskrilo. Tako smo dobili pet ISKER TEDNA. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava Aleša Juharta o vplivu koronakrize in, kot pravi, tudi nerazumnih vladnih ukrepov, na smučarsko sezono. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA decembra.

Komaj smo smučarijo v Slovenijo spravili na malo boljše tirnice, na zeleno vejo, pa znova nerazumni ukrepi, ki nas bodo pahnili zagotovo za več let nazaj, v iskri meseca med drugim pravi Aleš Juhart.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

Zmagovale izjave o praznikih in koronakrizi
V zadnjem mesecu leta 2020 smo dobili 5 isker tedna. To so bile izjave Katarine Fijavž iz Gostilne Smogavc v Gorenju nad Zrečami, ki nas je v začetku decembra pozvala, da kupujmo domače in tako, sploh v teh težkih časih, podprimo lokalne proizvajalce in ponudnike. Iskro drugega decembrskega tedna je izrekla ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravka Berc Prah, zmagala je s praznično izjavo o dodani vrednosti ročno izdelanih voščilnic. Zatem je bila iskra tedna izjava direktorice Javnega zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Melite Bevc, tudi avtorice pesmi in zgodb Spančice. Razmišljala je o pravem pomenu in pristnosti prazničnega časa. Iskra četrtega tedna v decembru je bila iz podjetniških vod. Izrekel jo je lastnik in direktor šentjurskega Kemoplasta Peter Lapornik, o veliki škodi, ki jo strogi omejevalni ukrepi povzročajo v gospodarstvu. Tudi iskra zadnjega decembrskega tedna je bila povezana z novim koronavirsom, v njej je direktor Rekreacijsko turističnega centra Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico Aleš Juhart spregovoril o posledicah koronakrize na smučarsko sezono. 

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Iskra meseca je ...
Največ vaših glasov med vsemi iskrami tedna je dobila izjava Aleša Juharta, ki je tako postala ISKRA MESECA DECEMBRA:

Po razglasitvi iskre zadnjega decembrskega tedna je Aleša Juharta poklical Silvester in mu razkril tudi novico o prejemu naziva iskra meseca. Takole je povedal Juhart:

Glasovanje v akciji prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, podjetja Iskra. Mesečno nagrado, Iskrin vibracijski vrtalnik s setom orodja, je žreb namenil Tadeju Salobirju iz Dobja. Čestitke!

Kmalu glasovanje za iskro leta
In ker se je leto 2020 poslovilo, je čas, da izberemo ISKRO LETA 2020. O njej boste odločali vi, med vsemi mesečnimi zmagovalkami boste lahko glasovali. Glasovanje se bo začelo v ponedeljek.

https://www.stajerskival.si/assets/banners/0518061001603840235.jpg