november 25, 2022

Štajerski val med nagrajenci Društva novinarjev Slovenije

Pohvala porote za oddajo Vpogled

Društvo novinarjev Slovenije je ob zaključku tridnevnega festivala Naprej-Forward podelilo stanovske nagrade Čuvaj. Med nagrajenci so tudi novinarji našega radia.

Letošnji nagrajenci - čuvaji. (Foto: Društvo novinarjev Slovenije)

Uredništvo informativnega programa Štajerskega vala je za oddajo Vpogled prejelo pohvalo porote za izstopajoči novinarski prispevek. Vpogled lahko na našem radiu slišite vsako sredo zvečer, pa tudi na naši spletni strani – v njem z gosti osvetlimo aktualne teme z različnih področij, od politike, gospodarstva in šolstva do zdravja in kulture. Izpostavljamo tako lokalno pomembne tematike kot tudi nacionalne, ki jih tako približamo našim poslušalcem. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Programska direktorica Greta Kokot Rajković ob prejemu nagrade dejala: "Veseli in ponosni smo na mlado, zagnano novinarsko ekipo informativnega uredništva, ki ga vodi Anja Deučman. Čeprav časi lokalnim medijem niso najbolj naklonjeni, verjamemo v pomen verodostojne lokalne informacije za lokalno skupnost" in dodala: 




Nagrade Čuvaj podeljuje Društvo novinarjev Slovenije. (Foto: Štajerski val)


Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je Društvo novinarjev Slovenije tokrat podelilo novinarki Jane Sonji Grizila. Pred mikrofon jo je po podelitvi ujela Nina Slak.



Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je prejela novinarka revije Jana Sonja Grizila. (Foto: Štajerski val)

Med nagrajenci so še novinarji Dnevnika Ervin Hladnik Milharčič, Radia Slovenija Tita Mayer, POP TV Neža Steiner in Alenka Marovt ter RTV Slovenija Urška Henigman in Neža Prah Seničar. Pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek v poleg Štajerskega vala prejelo še uredništvo Oštra.

Na področju novinarske fotografije je Čuvaja za najboljšo posamično fotografijo porota izbrala delo, ki pooseblja zgodbo uničujočega požara na Krasu in borbe z njim, avtorja Andreja Petelinška. Čuvaja za najboljšo reportažo s Krasa je prejel fotoreporter Dnevnika Jaka Gasar. Pohvalo porote za izstopajočo novinarsko fotografijo je prejel fotoreporter Dnevnika Nik Erik Neubauer.


Pohvalo so prevzeli Nina Slak, Vid Palčnik in Greta Kokot Rajković.