avgust 19, 2020

Štajerski val – najbolj poslušan radio v Obsotelju in na Kozjanskem

Po podatkih raziskave Radiometrija podjetja Media Pool je Radio Štajerski val najbolj poslušana radijska postaja v Obsotelju in na Kozjanskem. Tako kažejo podatki za letošnje prvo polletje, trend se nadaljuje tudi v drugi polovici leta. Hvala, ker ste z nami!

Radio Štajerski val ima več kot 67-letno tradicijo, vseskozi pa sledi najmodernejšim radijskim trendom. To so kaže tudi na konstantni dobri poslušanosti.

Raziskava kaže, da je imel Radio Štajerski val v občinah Bistrica ob Sotli, Dobje, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Šentjur in Šmarje pri Jelšah v prvih šestih mesecih tega leta na tedenski ravni med vsemi radijskimi postajami skupaj kar okoli 50-odstotni delež poslušalcev. Samo na tem območju je naš glas povprečno dnevno dosegel okoli 20.000 ljudi, v celoti pa imamo v vsej Savinjski in Podravski regiji v povprečju vsak teden 50.000 poslušalcev, julija celo 59.000.

Na Štajerskem valu, ki je regionalni radio z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, skrbimo za vse; tako za zabavo kot za informiranost poslušalcev in za odlično, skrbno izbrano glasbo. Podatki o poslušanosti kažejo, da je tudi nam, tako kot ostalim medijem v državi, poslušanost narasla še posebej v času epidemije novega koronavirusa. V tej situaciji se je znova pokazalo, kako pomembni smo mediji, sploh lokalni. Ko je praktično vse obstalo, smo mi delali. Hitro, s preverjenimi informacijami in kompetentnimi sogovorniki smo vas obveščali o vsem pomembnem – o navodilih in aktivnostih države in še posebej o dogajanju v Obsotelju in na Kozjanskem, Celjskem, Žalskem, Konjiškem in Zreškem ter Slovenjebistriškem.


Radio ni več samo radijski eter, novice iz naših krajev objavljamo tudi na naši spletni strani, prav tako smo aktivni na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram. Samo na spletni strani smo letos do agvusta zabeležili že več kot 1,1 milijona obiskov.

V naših informativnih oddajah, ki so vsako uro, so glas dobili zdravstveni strokovnjaki, predstavniki občinskih civilnih zaščit, župani, psihologi, direktorji domov za starejše, kjer so se virusa najbolj bali, tudi podjetniki, gostinci in turistični subjekti, ki jih je korona močno prizadela, učitelji in učenci, ki so se soočili s povsem novo situacijo učenja na daljavo, prostovoljci, humanitarne organizacije, kulturniki, ljudje, ki so prebolevali okužbo. Predvsem sogovorniki ter teme iz naših krajev, ki v nacionalnih medijih prostora praktično ne najdejo. Ob tem so aktualno dogajanje vseskozi spremljali tudi naši voditelji, ki so bili med epidemijo marsikomu, ki je bil primoran ostati doma, morda edina družba, skrbeli so, da so v tem težkem obdobju tudi razvedrili in – tudi skozi zgodbe sogovornikov – vlivali optimizem.

Izjemen pomen lokalnih medijev v naši družbi je le eden od naših številnih sogovornikov, župan Občine Rogatec Martin Mikolič, izpostavil takole:

S tem se strinja tudi župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, občine, v kateri je bilo v našem delu države med epidemijo najhuje:

Za komentar o pomenu medijev smo poprosili tudi strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje, največje zdravstvene ustanove v naši regiji, Franca Vindišarja. V bolnišnici so se med epidemijo, pa tudi še po njej, pravila spreminjala praktično iz dneva v dan in brez medijev bi le težko prišla do ljudi:


Da je vse, kot mora biti, in vsebine kar se da raznolike, skrbi številčna radijska ekipa, nekatere glasove slišite v radijskem etru, drugi so v ozadju. Ta foto utrinek je z enega od Večerov s prijatelji v Rogaški Slatini. Letos je covid-19 radijske dogodke na terenu ustavil, a verjamemo, da se kmalu spet vidimo.

Poleg samega obveščanja o dogajanju pa je, sploh ob poplavi informacij na družbenih omrežjih, dandanes ključnega pomena točna, preverjena informacija, ne pa senzacionalistično poročanje. To je vodilo našega dela na Štajerskem valu ... Je bilo vsa leta pred epidemijo novega koronavirusa, med njo, pa tudi naprej bo, obljubljamo, tako.

Še naprej bomo skrbeli, da bomo pred naš mikrofon vabili sogovornike z najrazličnejših področij, da bomo preverjali aktualno lokalno problematiko in opozarjali na težave, pa se tudi veselili novih, dobrodošlih pridobitev, nagrad, dosežkov »naših« ljudi in »naših« občin, podjetij, organizacij, društev … Predvsem pa vas tudi nasmejali in zabavali ter ostali vaša najboljša družba. Veseli nas, da tudi julijske številke v raziskavi o poslušanosti Radiometrija kažejo nadaljevanje pozitivnega trenda. HVALA, ker ste naš zvesti sopotnik.