maj 1, 2022

Štajerski val praznuje in obdaruje

Radio Štajerski val, legendarni šmarski radio, je najstarejši regionalni radio v Sloveniji. Uradni datum pričetka oddajanja je 1. maj 1953. Tako naš radio danes obeležuje 69 let delovanja. Radijci smo ponosni na častitljivo radijsko zgodbo in radijski rojstni dan z veseljem praznujemo z vami. Za vas, dragi poslušalci in prijatelji radia, smo pripravili pravo rojstnodnevno obdarovanje. 69 daril za 69 radijskih let. 

Radio Štajerski val, legendarni šmarski radio, je najstarejša regionalna radijska postaja v Sloveniji. Te dni obeležuje častitljivih 69 let delovanja. In ko radio praznuje, tudi obdaruje. 69 daril za 69 radijskih let..

Čas in prostor zaznamujejo ljudje in dogodki; zgodbe, ki jih piše življenje. Tukaj in zdaj. Včeraj, danes, jutri … Nekatere se izgubijo v času, nekatere ostanejo še nekaj časa v naših mislih, nekatere si zapomnimo za vse čase. Radio pa je tisti magični medij, ki drobne novičke, odtise vsakdanjika in najlepše melodije prinaša med poslušalce. Radio Štajerski val svoje poslanstvo neprekinjeno opravlja že 69 let. Vse najboljše, dragi Radio Štajerski val in srečno!

OD RADIA ŠMARJE PRI JELŠAH DO ŠTAJERSKEGA VALA
Radio Šmarje pri Jelšah, danes Štajerski val, je uradno začel redno oddajati spomladi 1953, za rojstni dan uradno velja datum: 1. maj 1953. V petdesetih letih prejšnjega stoletja so ga ustanovili domačini – entuziasti, zbrani v Društvu ljudske tehnike Šmarje pri Jelšah, ki so radio v prvih letih tudi vodili ter ga kreativno in tehnično izpopolnjevali. Naslednja prelomnica za radio velja leto 1965, ko se je na radiu zaposlil prvi delavec in je radio pričel profesionalno delovati pod imenom Radio Šmarje pri Jelšah.
Radio je najprej oddajal samo v nedeljo, z nedeljskimi čestitkami in pozdravi, ki so na prav poseben način povezovali ljudi. Program so vseskozi širili, dodajali so programske pasove in podaljševali dnevni čas oddajanja. Sčasoma je radio prerasel tudi okolje Šmarja pri Jelšah in naslednja večja prelomnica je zagotovo pričetek oddajanja preko oddajnika na Boču, ob 35. letnici delovanja radia. 
Ko je »šmarski radio« postal slišen po širni Štajerski deželi, so se ob 40-letnici radia takratni radijci odločili za novo ime – Radio Štajerski val. Ves čas je radio deloval v Šmarju pri Jelšah, leta 2010 pa se je preselil v Šentjur, od koder oddaja tudi danes. Več zgodovine radia TUKAJ. 

Radijci Štajerskega vala smo ponosni, da smo del te častitljive radijske zgodbe. Z veseljem praznujemo z vami in smo za vas pripravili 69 daril.

ŠTAJERSKI VAL PRAZNUJE IN OBDARUJE
Radio Štajerski val praznuje in obdaruje. Za vas, dragi prijatelji, smo pripravili pravo rojstnodnevno obdarovanje - 69 daril za 69 radijskih let. 
Pozorno poslušaj Štajerski val in ko zaslišiš geslo »ŠTAJERSKI VAL PRAZNUJE IN OBDARUJE«, takoj pokliči na 03 817 12 40. Čaka te darilo! Pravila obdarovanja najdete TUKAJ.

O ŠTAJERSKEM VALU TUDI UČENCI II. OŠ ROGAŠKA SLATINA

Datoteke

ŠTAJERSKI VAL PRAZNUJE IN OBDARUJE_69 DARIL ZA 69 LET