junij 23, 2020

Raziskujte slovenska zgodovinska mesta

Združenje zgodovinskih mest Slovenije se je vseslovenski motivacijski akciji Slovenske turistične organizacije ZDAJ JE ČAS pridružilo s skupno nagradno igro #mojemesto. Ljudi pozivajo, naj obiščejo čim več mest, članov združenja, ter se potegujejo za lepe nagrade. Iz našega dela države so v združenju Celje, Šentjur, Slovenske Konjice in Ptuj.

Šentjur je eno od 17 mest, članov Združenja zgodovinskih mest Slovenije. (Foto: Štajerski val)

Nagradna igra #mojemesto spodbuja, da do 15. julija obiščete čim več mest, članov Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Na spisku je 17 mest, in sicer Idrija, Celje, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk. Tako lahko pridobite status bronastega, srebrnega ali zlatega prijatelja zgodovinskih mest, odvisno od tega, koliko jih obiščete. Če obiščete vsa mesta, pa boste postali ambasador zgodovinskih mest Slovenije. Vsak, ki bo sodeloval v akciji, se bo potegoval tudi za lepe nagrade, povezane s turizmom in kulinariko. Vodja sektorja za razvoj turizma in podeželja pri šentjurski Razvojni agenciji Kozjansko Breda Retuznik pri tem pravi:

Da ste mesta resnično obiskali, dokažete tako, da fotografijo objavite na Instagramu, v njej označite @slovenia_historic_towns ter dodate ključnika #mojemesto ime z imenomj mesta, ki ste ga obiskali. S tem tudi sodelujete v nagradni igri, kjer bodo podelili okoli 100 nagrad.

In s čim ljubitelje zgodovinskih mest vabijo v Šentjur?

Še več podrobnosti o nagradni igri najdete TUKAJ.