marec 21, 2015

Razstava z dodano vrednostjo

V gradu Slovenska Bistrica bo do 9. aprila na ogled razstava fotografij Tomaža Levsteka. Skozi fotografski objektiv je ujel pozitivne podobe žensk, ki so prebolele raka dojke in na novo zaživele. 

Razstava je nastala v organizaciji Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna. Odprl jo je župan Ivan Žagar, kulturni program pa so sooblikovali člani plesnega kluba Lara, violinistka Zala Frangež, baletka Izaja Smogavc Potočnik in plesalka orientalskega plesa Silva Krsnik. Goste na odprtju razstave so pozdravile tudi ženske, katerih podobe je na fotografije ujel Tomaž Levstek

Rak ji je pomagal

Po besedah predstavnice združenja, Slovenjebistričanke Rebeke Potočnik, v združenju že vrsto let promovirajo zdrav način življenja, zato pozivajo ženske k rednemu samopregledovanju. Tudi sama je prebolela raka dojke. Pravi, da se je med zdravljenjem poglobila vase in se spremenila: "Šele zdaj spoznavam vrednost življenja. Znam uživati v trenutku. Imam še bolj rada sebe, bolj se spoštujem. Rak mi je pomagal, da sem se spremenila na bolje in v polnosti zaživela." Kaj je še povedala, prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

Rebeka Potočnik o izkušnji