december 17, 2019

Rekordno leto za turistično destinacijo Podčetrtek

V Turistični destinaciji Podčetrtek se lahko pohvalijo z izjemnim turističnim letom, saj so presegli 400 tisoč nočitev, največ v Termah Olimia. V letu 2020 načrtujejo nove projekte, ki bodo turistično destinacijo le še okrepili.

Samostan v Olimju je ena večjih znamenitosti destinacije Podčetrtek. (Foto: Radio Štajerski val)

Na prireditvah TIC-a več kot 15 tisoč obiskovalcev
V Visit Podčetrtek, ki pokriva tudi sosednji občini Kozje in Bistrica ob Sotli, so z doseženim v letu 2019 izjemno zadovoljni. V letu 2019 so našteli več kot 400.000 nočitev pri njihovem največjem ponudniku Termah Olimia in mnogih zasebnih ponudnikih prenočitev. Prek agencijskih storitev TIC-a je destinacijo obiskalo 2500 ljudi, ki so jih prepričale turistične zanimivosti Obsoteljsko-kozjanskih krajev. Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja pravi, da so dobri rezultati plod odličnega sodelovanja Turizma Podčetrtek, treh občin in Term Olimia:

 

Na prireditvah, ki jih je pripravil TIC, so našteli več kot 15.000 obiskovalcev. Kot še izpostavlja Misja, so bili uvrščeni med top 100 trajnostnih destinacij na svetu. Prav tako je Podčetrtek po izboru revije Moje finance med petimi najboljšimi slovenskimi turističnimi občinami. Posebno priznanje je bila tudi organizacija Slovenske turistične borze.

 Na tiskovni konferneci v samostanu Olimje: direktor Term Olimia Florjan Vasle, župan Podčetrtka Peter Misja in direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja. (Foto: Radio Štajerski val)

Terme Olimia znova povečale obisk in prihodke
Za izjemne turistične rezultate v destinaciji so zagotovo zaslužne tudi Terme Olimia, ki so paradni konj turizma na tem območju. V termah so prav tako zadovoljni z letom 2019, saj so dosegli rekordne poslovne rezultate. "Število nočitev smo letos povečali za 5,4 %, število kopalcev pa za 4 %. Terme naj bi do konca leta ustvarile več kot 375 tisoč nočitev, 23,5 milijona evrov prihodkov in več kot 2,4 milijona evrov čistega dobička," razlaga direktor Term Olimia Florjan Vasle.

Kot je še povedal Vasle, naj bi letošnji dobiček porasel za petino na 3,5 milijona evrov.

Načrtujejo stanovanjski blok za zaposlene
V letošnjem letu so bili v Termah Olimia sicer naložbeno manj aktivni, so pa zato načrti za prihodnost toliko bolj smeli. Po ureditvi bazenskih kompleksov in centrov dobrega počutja se bodo v prihodnjem letu lotili izgradnje dodatnih parkirišč ter prenove in razširitve jedilnice, kuhinje in prostorov za hlajenje v hotelu Breza. Še posebno velik izziv pa bo izgradnja novega stanovanjskega bloka za zaposlene, napoveduje Vasle:

 

Za naložbe bodo Terme Olimia v letu 2020 skupaj namenile okoli 6 milijonov evrov.

Cilj občine ureditev gradu in Vonarskega jezera
Razvoj turizma na destinaciji vzpodbuja tudi občina Podčetrtek, ki skozi vsa leta svoje naložbe usmerja v turizem. Najpomembnejša letošnja pridobitev na področju turizma je zagotovo izgradnja Stolpa zdravja in veselja na Rudnici, ki od poletja privablja mnoge pohodnike. Uredili so tudi številne pešpoti, vlagali v nove ceste, pločnike, kolesarske steze in športno infrastrukturo, razlaga župan Podčetrtka Peter Misja, ki ob tem našteva še nekatere druge pridobitve:

V načrtu je tudi izgradnja novega doma upokojencev in nujne medicinske pomoči, na občini bodo prav tako nadaljevali prizadevanja za ureditev podčetrteškega gradu in oživitev Vonarskega jezera, kjer so letos v sodelovanju z državo že posodobili in nadgradili pregrado Vonarje. (SP)

Podobne vsebine:
Florjan Vasle še naprej na čelu Term Olimia