december 18, 2016

Rekordno turistično leto v Podčetrtku

Leto 2016 bo za turizem v Podčetrtku rekordno. V Termah Olimia, ki so najbolj pomembno gonilo turističnega razvoja kraja, znova beležijo več nočitev in več prihodkov kot leto poprej, z izjemnimi rezultati se ponašajo tudi ostali ponudniki turističnih storitev.

Terme Olimia se z wellnessom uvrščajo v sam vrh kakovostne ponudbe dobrega počutja.

V Termah večji obisk, rekordni prihodki
»Obeta se nam eno izmed najboljših let, če ne celo najboljše. In to tako v Termah Olimia kot v Termah Tuhelj,» z zadovoljstvom razlaga direktor Florjan Vasle. V primerjavi z lanskim letom so namreč v Termah Olimia prihodke povečali za 8 odstotkov oz. za milijon evrov in pol, v Termah Tuhelj beležijo 12,5-odstotno rast, kar pomeni 750 tisoč evrov več prihodkov. »To so zavidanja vredni rezultati. Verjetno bomo letos v obeh dveh podjetjih prebili magično mejo, v Termah Tuhelj 7 milijonov evrov in v Termah Olimia 18, kar je skupaj 25 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja. Boljši smo na vseh segmentih, od zdravstvenega do bazenskega in nočitveno-penzionskega dela in to je lepa popotnica v leto, ki prihaja," pojasnjuje Vasle. Po nekajletnem premoru za leto 2017 napoveduje nov veliki investicijski ciklus. Največja naložba bo od 7 do 10 milijonov evrov vredna obnova termalnega kompleksa Termalija, v načrtu sta tudi celovita prenova gostišča Lipa ter posodobitev in razširitev kampa Natura. Podrobnosti o naložbenih vlaganjih je Florjan Vasle razkril na spodnji zvočni povezavi.

Cilje presegli tudi v Turizmu Podčetrtek
Izjemno zadovoljni z rezultati so tudi v Turizmu Podčetrtek, kjer skrbijo za turistično promocijo in prireditveni utrip občin Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Po besedah direktorja Boštjana Misje je bil največji napredek storjen na področju trženja turistične ponudbe. »Ta je 42 odstotkov nad načrtovanim. V prvih devetih mesecih smo na 41 odstotkih samofinanciranja, to pomeni, da so nam občine dale 59 odstotkov sredstev, vse ostalo smo na trgu ustvarili sami. Ti podatki kažejo, da smo na pravi poti,« ocenjuje Misja in dodaja, da največ dohodka pridobijo iz uspešnega trženja prireditev. V Večnamenski športni dvorani Podčetrtek so tako letos gostili že 180 dogodkov, tudi mednarodnih, obiskalo jih je okoli 25 tisoč obiskovalcev. Pomemben del uspeha Misja pripisuje tudi strategiji povezovanja z različnimi sektorji gospodarstva, kar v Podčetrtku uspešno počnejo že vrsto let. K turističnemu preboju pa so po njegovem zagotovo prispevale pomembne pridobitve, ki jih je občina uresničila v zadnjih desetih letih, vse od kolesarskih stez, pešpoti in druge infrastrukture. (SP)

Datoteke

VASLE O NALOŽBAH LETA 2017