februar 13, 2019

Rogaška in Polzela med najboljših šest

Končal se je redni del košarkarskega državnega prvenstva. Znano je, katere ekipe bodo v drugem delu igrale v Ligi za prvaka in katere v Ligi za obstanek. Med ekipami iz naših krajev so se doslej najbolje izkazali košarkarji Rogaške in Polzele.

Košarkarji Rogaške so se od štirih ekip iz našega dela države v prvem delu prvenstva najbolje odrezali. (Foto: KK Rogaška)

Boj se začenja znova
Po 18. krogih rednega dela državnega prvenstva je najvišje uvrščena ekipa Primorske, ki je dosegla 13 zmag in 5 porazov. Eno zmago manj ima Krka, 11 jih je dosegla Rogaška. Na četrtem mestu je Olimpija, peti so Hopsi s Polzele in šesti Helios. Teh šest ekip bo drugi del prvenstva igralo v Ligi za prvaka, kjer se bodo ekipe po dvakrat pomerile med seboj, trenutni položaj na lestvici pa nič ne pomeni, saj se boj začenja znova.

Šentjurčani, ki so že bili državni prvaki, so v tej sezoni doslej dosegli 8 zmag in 10 porazov. (Foto: Štajerski val) 

Kdo bo izpadel iz elitne lige?
Drugače je v spodnjem delu lestvice, v Ligi za obstanek. Tam igrajo preostale štiri ekipe, ki so točke prenesle s prvega dela prvenstva. V najboljšem položaju je z 11 točkami Šentjur, po 9 jih imata laški Zlatorog in Šenčur, 7 točk pa Ilirija. Te ekipe bodo igrale po trikrožnem sistemu, zadnja bo izpadla v drugo slovensko ligo, prvi dve pa se bosta uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva, kjer bosta dobili najboljša nasprotnika iz Lige za prvaka. To pomeni, da ima še vseh deset ekip – ne glede na igro v prvem delu sezone – še možnost postati državni prvak. Prvenstvo se bo nadaljevalo 2. marca. (AD)