maj 5, 2019

Rogaška, Laško in Polzela obstali v četrtfinalu

Košarkarsko državno prvenstvo bo kmalu dalo državnega prvaka. To ne bo nobena od ekip iz našega dela države, Šentjurčani so obstali pred vrati četrtfinala, Rogaška, laški Zlatorog in Hopsi s Polzele pa pred vrati polfinala.

Košarkarji in trenerski štab Rogaške so z včerajšnjim porazom v četrtfinalu končali letošnjo sezono. (Foto: KK Rogaška)

Rogaški nagajale poškodbe
Laščani
so imeli v četrtfinalu zahtevno nalogo, premagati močno Primorsko, ki v drugem delu prvenstva še ni okusila poraza. Tudi v četrtfinalu je ostalo tako, Primorska je na obeh tekmah zmagala za več kot 20 točk. Košarkarjem Rogaške je v četrtfinalu nasproti stala novomeška Krka, na prvi tekmi je zmagala za 4 točke. Na sinočnji domači tekmi je kazalo, da bodo Slatinčani izsilili odločilno, tretjo tekmo, saj so praktično vseskozi vodili, v zadnji četrtini pa jih je Krka ujela in prehitela ter zmagala z 80:74. Rogaška je v tej sezoni igrala tudi v 2. mednarodni ABA ligi, ki jo je med 12 ekipami končala na 11. mestu. Trener Damjan Novakovič je sezono opisal takole:

V četrtfinalu si iz našega dela države igrali tudi Hopsi s Polzele, njihov nasprotnik je bil domžalski Helios. Prvo tekmo je slavil Helios, zato je bila tudi za Polzelo včerajšnja zmaga nujna za ohranitev upanja na polfinale. Vodili so vse do zadnjih sekund tekme, ko je Helios zadel met za tri točke in povedel. Slavil je z 80:78. Primorski, Krki in Heliosu se bo v polfinalu pridružila še ena ekipa – bodisi Olimpija bodisi Šenčur, ki se bosta za napredovanje pomerila na tretji tekmi, prvo je dobila Olimpija, drugo Šenčur.

V novi sezoni 5 naših ekip
Spomnimo, v prihodnji sezoni bo med desetimi ekipami v 1. Slovenski košarkarski ligi kar pet ekip iz naših krajev. Rogaški, Zlatorogu, Hopsom in Šentjurju se bo po letu dni premora pridružil Podčetrtek, prvak 2. lige. Več o tem preberite TUKAJ. (AD)