november 14, 2019

Čestitke! Rogaška, Podčetrtek in Celje so najlepši in najgostoljubnejši

Na Dnevih slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja v okviru akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«. Med najlepšimi in najgostoljubnejšimi so tudi kraji iz našega dela države. Zmage so odšle v Rogaško Slatino, Podčetrtek in Celje.

Rogaška Slatina je naziv najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj dobila že v preteklosti. Navdušuje predvsem s svojim znamenitim Zdraviliškim parkom. (Foto: Štajerski val)

Tekmovanje »Moja dežela – lepa in gostoljubna« je bilo že 28. leto. Kraje ocenjujejo v več kategorijah. Rogaška Slatina je zmagala med zdraviliškimi kraji, v tej kategoriji so bile druge Zreče in tretji Podčetrtek. Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič je po osvojenem nazivu, ki ni prvi, za naš radio povedal: 



Za najboljše mladinsko prenočišče so razglasili hostel celjskega mladinskega centra, med naj glampingi je slavil glamping Term Olimia - Olimia Adria Village. Podčetrtek je ob tem zmagal v spletnem glasovanju, med zdraviliškimi kraji. Tekmovale so tudi Slovenske Konjice in bile druge med manjšimi mesti, šentjurski Zgornji trg je osvojil tretje mesto v kategoriji trška jedra. Komisija je ocenjevala tudi naj bencinske servise Petrol. Servis na Planini pri Sevnici je osvojil tretje mesto. Predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka je na slovesnosti pohvalil številne aktivnosti na področju razvoja turizma v vseh koncih Slovenije, hkrati pa k več aktivnostim pozval predvsem mlade:

Hevka je ob tem izpostavil pomen akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«, ki je, kot je prepričan, gotovo pomembno pripomogla k dodatnem izboljšanju turistične ponudbe v Sloveniji. Postala da je bolj raznovrstna, še bolj kakovostna in predvsem usmerjena k ohranjanju dobrih odnosov med ljudmi, k ohranjanju narave in raznolike dediščine. (AD)

Nagrajenci akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna. (Foto: FB TZS)